Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Onmacht en verslagenheid bij omwonenden N443

  Politiek

Sassenheim/Voorhout • Met enige verslagenheid las hij het vorige week in de Teylinger. “Ik kan het niet rijmen”, zegt Jan van Leeuwen, aanwonende van de N443, ter hoogte van de kruising met de Oude Herenweg. “Anderhalve week geleden was hier nog een ongeluk met politie en ambulance voor de deur. En ook vanochtend was het weer helemaal mis. Nu ter hoogte van de kruising Teijlingerlaan met de N443. Hoe kan de overheid nu besluiten om budgetten te halveren?

“En zonder enige motivatie ook.” Voor Van Leeuwen, die met enkele buurtbewoners deel uitmaakt van de Werkgroep N443 en als zodanig veel overleg heeft met gemeente en provincie, kwam het nieuws van het halveren van het mobiliteitsbudget als donderslag bij heldere hemel. “We hebben regulier overleg met de overheid over mobiliteitskwesties rondom de N443, en dan voornamelijk aangaande het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid. We werken samen hard aan een oplossing rondom twee levensgevaarlijke kruispunten: de kruising Oude Herenweg, en kruising Teijlingerlaan. Dan verwacht je toch niet dat het tapijt ineens onder je voeten vandaan wordt getrokken? Dat moet voor onze gesprekspartners bij de overheid ook erg vervelend zijn, want zij krijgen nu onze ongeloof en ergernis over zich heen.”

Streep door 24 miljoen

Holland Rijnland maakte vorige week bekend onaangenaam verrast te zijn door het voornemen van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten wil de helft van het budget schrappen, dat bestemd is voor het verbeteren van de mobiliteit in de Duin- en Bollenstreek. Dat door de helft van de 48 miljoen euro een streep gaat, noemde wethouder Arno van Kempen vorige week nog ‘verbijsterend’. “Zo ontstaan opnieuw onduidelijkheid en rechtsonzekerheid voor inwoners, bedrijven en gemeenten. Hier wordt iedereen het dupe van.” 

Van Leeuwen gaat uiteraard vragen om opheldering. Met de kersverse foto’s van het nieuwste verkeersongeluk van vanochtend onder de arm. “Dit moet echt stoppen.”

Meer berichten