Logo deteylinger.nl
Foto: VBW
Teylingen

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad: ‘Kom eens praten in onze wijk’

  Politiek

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar de nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.


Deze week: Lia Vlug (63) uit Voorhout

“We hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen, de jongste, Moos, is vorige week geboren. Daarnaast werk ik drie dagen op de basisschool in Warmond, groep 5 van de Buitenplaats. Dus eigenlijk ben ik altijd met kinderen bezig. Dat houd me jong. Ik was 35 jaar toen we naar Voorhout kwamen. Oosthout was net gebouwd en we woonden met allemaal jonge gezinnen. Kinderen gingen naar dezelfde school, ze speelden met elkaar en er was dus veel onderling contact. Nog steeds!


Over het wonen in Voorhout en over de praktisch zaken van de gemeente ben ik wel tevreden. Het melden via Fixi werkt goed, de buitendienst is nu de speeltuintjes aan het opknappen en dat gaat in goed overleg met de bewoners.”

“Nee, ik zou niet weten wie er in de gemeenteraad zitten. Ik ga wel stemmen, ik weet alleen nog niet op wie. Het moet wel een vrouw zijn. Ik had met de gemeenteraad te maken als bestuurslid van de kinderboerderij. Vijf jaar geleden wilden we al nieuwbouw, want het was echt aan vervanging toe. De wethouder toen stond er wel achter, maar hij ging uit de politiek. De volgende vond het niet zo nodig en vijf jaar later maakte een andere wethouder zich er wel sterk voor. Eigenlijk gek dat het van de voorkeur of willekeur van een wethouder afhangt. Bovendien: in die vijf jaar is het hele project veel duurder geworden.”Beste raadsleden,
1. Er zou wat meer moeten komen voor de oudere jeugd vanaf de middelbare schoolleeftijd. Er is wel een jongerensoos, maar die is niet altijd open. Houdt een enquête wat jongeren zelf willen.

2. Kom eens praten in onze wijk over de onveilige verkeerssituatie. Ik denk dat wij als buurtbewoners onderling best een goed verbeteringsplan kunnen maken. Dan hoef je misschien geen duur verkeersbureau in te schakelen! 

3. Leg altijd eerlijk uit waarom dingen niet mogelijk zijn of helemaal fout zijn gegaan. Anders krijg je alleen maar wantrouwen en roddels. Zoals met die boerderij in Voorhout die onlangs werd verkocht. 

Volgende week: Ruud Aanhane uit Warmond.

Meer berichten