Het bestuurscentrum in Voorhout.
Het bestuurscentrum in Voorhout. Foto: MV

Bewoners Narcissenhof zijn overlast beu

Politiek Warmond

Warmond • De bewoners van Narcissenhof 2 tot en met 16 hebben een brief aan de gemeenteraad gestuurd over de door hen ervaren overlast door de bewoners en gebruikers van het kamerverhuurbedrijf en kantoorpand aan de Oranje Nassaulaan 22/24. De brief staat als ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 6 september.

door Nico Kuyt

Het kamerverhuurbedrijf en kantoor zijn goed te bereiken vanaf de openbare weg en ook is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, maar niettemin maken de huurders en kantoorlieden gebruik van een gecreëerde achterdoorgang grenzend aan Narcissenhof 16. En daar zijn de bewoners van het woonerfje niet mee eens. Het zorgt voor overlast, zoals extra verkeersbewegingen met hun auto’s en door taxibusjes die de bewoners komen halen en brengen. Daarnaast zijn er meer verkeersbewegingen door pakketbezorgers, door maaltijdbezorgers en extra verkeersbewegingen door een privé vuilophaaldienst, zo sommen de bewoners op. De wijk is ook niet voorzien van zoveel parkeerplaatsen, het ligt onder de norm van 1,5 plekken, waardoor buiten de daarvoor bestemde parkeervakken wordt geparkeerd met het gevaar dat bij calamiteiten de hulpverleners er niet goed door kunnen met hun auto’s. 

“De Narcissenhof is een kinderrijke woonerf en dat betekent volgens ons dat het verkeersluw moet zijn. Nu is het bedrijf van voornemens om het pand uit te breiden met zes woon- slaapvertrekken, dat betekent nog meer bewoners die overlast zullen veroorzaken in de Narcissenhof en dat komt bovenop de al reeds aanwezige overlast van de bestaande twaalf vertrekken. Het bedrijf heeft de lusten en de Narcissenhof de lasten. Als bewoners van de Narcissenhof willen wij dat de (illegaal) gecreëerde achterdoorgang afgesloten wordt”, aldus de briefschrijvers.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant