Logo deteylinger.nl
Shantella Smid. | Foto: pr./Marion Hoogervorst
Shantella Smid. | Foto: pr./Marion Hoogervorst (Foto: pr./Marion Hoogervorst)

Foreholte verliest afgetekend van VZV

  Sport

Voorhout • De uitslag van de uitwedstrijd van zaterdag 12 januari in 't Veld doet vermoeden dat de dames van Foreholte het niet zo goed hebben gedaan. Voor een deel is dat ook waar. Foreholte ging prima van start waardoor de Voorhoutse ploeg al snel een voorsprong nam met een aantal doelpunten van onder andere Shantella Smid. Uiteindelijk verloor Foreholte met 33-23 van VZV. 

Het verschil tussen VZV en Foreholte is dat VZV alles wat binnen de negen meter beweegt, vast zet. En dat vergeet Foreholte. Foreholte wachtte te veel af en liet de aanvallers teveel snelheid krijgen en dat is lastig verdedigen. Daarnaast zal Foreholte moeten werken aan het zelfvertrouwen, want nu worden aanvallende acties tot driekwart goed doorgezet en dan toch afgebroken, terwijl als je de actie doorzet je een doelpunt of een twee minutenstraf forceert, volgens coach Erik van der Wel. Hij nam in de winterstop de taken over van Ken van Hasselt, nadat de voormalig hoofdtrainer en het bestuur van de club hadden besloten niet met elkaar verder te gaan.

Na zes punten van Foreholte  en twee punten van VZV werd het verschil steeds kleiner tussen beiden ploegen en uiteindelijk met tien punten verschil afgesloten na 60 minuten speeltijd in het voordeel van VZV.

                                     

Meer berichten