Logo deteylinger.nl
<p>Celeste Split.</p>

Celeste Split.

(Foto: pr./René van Dam)
Sassenheim

TOP ziet ook Celeste Split vertrekken

  Sport

Sassenheim •  TOP/LITTA raakt opnieuw een van zijn spelmakers kwijt. Celeste Split (30) maakt bekend komend seizoen de overstap naar het Delftse Fortuna/DeltaLogistiek te maken. 

Na het aangekondigde vertrek van aanvoerder Mick Snel, gaat nu ook Split weg uit Sassenheim. Het zal een aderlating zijn voor de ploeg, waar naar verluid ook Tim Flokstra niet meer terugkeert. Of de zwangere Jet Hendriks, de vriendin van Snel, nog voor TOP gaat uitkomen lijkt hoogst onzeker. Het lijkt de optelsom van een seizoen waarin het ploeg en coaches niet lukte om op één lijn te komen. Coach Leon Braunstahl trok al eerder zijn conclusie en besloot volgend seizoen niet meer beschikbaar te zijn als hoofdtrainer. 

Beste speelster

Net als Snel, maakte ook Celeste Split in 2010 de overstap naar TOP, met als doel alles uit haar sportcarrie`re te halen. Ze heeft zich in de afgelopen elf seizoenen ontwikkeld tot e´e´n van de beste speelsters van haar generatie. Met TOP behaalde ze vele successen en werden maar liefst vijf zaaltitels, vijf EuropaCups en twee veldtitels gewonnen. In 2017 en 2018 werd ze gekozen tot beste speelster van de Korbal League. Daarnaast is Split al vele jaren een vaste waarde van TEAM NL Korfbal. 

‘Moeilijk besluit’

Celeste over haar keuze: “Een moeilijk besluit, waarmee er voor mij een einde komt aan een fantastische tijdperk TOP. Ik ben onwijs trots en dankbaar voor de fantastische jaren die ik bij deze mooie club heb gehad. Trots op alle prijzen die we hebben gepakt en dankbaar voor de herinneringen die we samen hebben gemaakt. Ik had het voor geen goud willen missen. We made history. Bedankt voor alles!”

Meer berichten