Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay
Sassenheim

Overwinning waterpoloërs ZVS op degradatiekandidaat

  Sport

Sassenheim • De heren van het waterpoloteam van Zwemvereniging Sassenheim wonnen vrijdag 6 mei van d’Elft uit Delft in het thuisbad de Wasbeek. 

De afgelopen weken speelden de jonge heren steeds tegen topploegen, maar nu mochten ze voor het eerst tegen degradatiekandidaat Delft. Ondanks hun plek op de ranglijst verloren de Delftenaren vorige week op een punt verschil van koploper Katwijk. De Sassemers waren dus gewaarschuwd en gingen dan ook vanuit een gesloten defensie van start.

De heren uit de Bollenstreek kregen in de eerste periode veel schietkansen die helaas veelal gestopt werden door de doelman van Delft die goed in de wedstrijd zat. Achterin werd er door Sassenheim weinig weggegeven zodat het op de helft van de wedstrijd slechts 3-2 stond. De Delftenaren kregen steeds meer moeite om het snelle tempo van Sassenheim bij te houden. Langzaam maar zeker liep de thuisploeg uit naar een stand van 6-3 na drie periodes.

Coach Geert Lambers kon lekker doorwisselen en al zijn jonge spelers extra speeltijd geven. De Sassemers speelden de wedstrijd geroutineerd uit en sloten daarmee de wedstrijd af met een eindstand van 9-5. Lambers keek tevreden terug op de wedstrijd: “Goed gedaan. Makkelijke overwinningen zijn er niet in de tweede divisie. De verdediging ging prima, de kansen benutten kon beter. Een paar jaar geleden hadden we het altijd fysiek lastig tegen d’Elft, daar was nu geen sprake van. De ploeg is gegroeid het afgelopen jaar”. 

Het gepromoveerde Sassenheim heeft met 39 punten uit twintig wedstrijden de derde plaats vast in handen.

Meer berichten