Logo deteylinger.nl
MHC Voorhout bleek in de tweede helft te sterk voor Nieuwkoop.
MHC Voorhout bleek in de tweede helft te sterk voor Nieuwkoop. (Foto: pr.)
Voorhout

MHC Voorhout wint van Nieuwkoop

  Sport

Voorhout • De hockeydames van MHC Voorhout zijn op weg naar een goede klassering. Door de winst tegen middenmoter Nieuwkoop maakten de dames een stap naar de top van de middenmoot in de 4e klasse.

Het werd op Sportpark Elsgeest geen makkelijke wedstrijd. Voorhout begon met een snelle voorsprong binnen de minuut door Micky Meerpoel. Vervolgens kregen de dames nog meer kansen in het eerste kwart maar konden de voorsprong niet uitbreiden. Nieuwkoop kwam terug door een strafcorner die via een stick werd aangeraakt en over de uitlopende keepster in het doel verdween. Beide teams gaven elkaar niets cadeau en tot de rust bleef bij de 1-1.

In het derde kwart kwam MHC Voorhout op voorsprong. Uit een strafcorner sleept Amy van Dam de bal achter de Nieuwkoopse keepster. Na deze 2-1 probeerde Nieuwkoop met lange ballen de druk op de verdediging van Voorhout te vergroten. Door een slim uitgevoerde counter brak Noor de Witte door de linies heen en dacht alleen voor de keepster te scoren. De bal werd echter door de keepster tegen gehouden, maar in de rebound scoorde de Floortje Meijer de bevrijdende 3-1. Daarna kwam Voorhout niet meer in de problemen. Door dit resultaat kan MHC Voorhout weer een beetje naar boven kijken op de ranglijst.

Meer berichten