Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Teylingen

Bloemencorso zoekt vrijwilligers

  Toerisme

Teylingen • Fan van het Bloemencorso van de Bollenstreek? Dan daagt de Stichting Bloemencorso je uit om te helpen dit unieke voorjaarsevenement in goede banen te leiden. De meeste vrijwilligersactiviteiten spelen alleen in en rond de corsoweek dus het is geen klus voor langere. Zij die er voor kiezen om zich beschikbaar te stellen als verkeersvrijwilliger, krijgen ook nog eens een gratis jaarlicentie op.

Alweer de 70ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op vrijdagavond 21 april en zaterdag 22 april door de streek. Zondag 23 april is het corso het kleurrijke middelpunt van het bloemenfeest in Haarlem. Voorafgaand zijn vanaf 19 april de opbouwdagen in Teylingen. "Voor al deze corsoactiviteiten zijn vrijwilligers nodig," zegt corsovoorzitter Leo van der Zon.

"Vanuit het bestuur ervaren we dat veel corsovrijwilligers zo enthousiast zijn dat we jaarlijks op hen kunnen rekenen. Dat is natuurlijk geweldig. Door verloop en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten komen we echter nog de nodige vrijwilligers te kort. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger maatschappelijk actief te zijn voor het allermooiste evenement in de Bollenstreek, maar wil je je liever niet per se langdurig binden aan een vereniging dan is dit bij uitstek iets voor jou!"

Ben jij degene die tijdens het corsoweekend een unieke ervaring niet uit de weg gaat? Meld je dan aan als verkeersvrijwilliger. Dit biedt je de kans om kennis te maken met vele duizenden dagjesmensen en toeristen die tijdens het corsoweekend de Duin- en Bollenstreek bezoeken.

Instructie voor verkeersregelaars

Stichting Bloemencorso Bollenstreek verzorgt in samenwerking met de Politie de instructie voor verkeersregelaars. Deze taak is eveneens geschikt om te dienen als maatschappelijke stage, dus wellicht een idee voor jou? Wel geldt hier een spelregel, namelijk een minimale leeftijd van 18 jaar.

Er zijn meer vrijwilligersvacatures waaronder kassamedewerkers en rondleiders die minimaal Engels of Duits spreken tijdens de opbouwdagen. En gastvrouwen of gastheren voor de feestelijke corsotribune op zaterdag 22 april van 10.00 tot 14.00 uur.

Twitter en Facebook

Geïnteresseerden die handig zijn met social media, kunnen zich aanmelden om alle ins en outs tijdens het rijdende Bloemencorso te posten vanuit de centrale meldkamer.

Interesse?

Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info/vrijwilligers of klik op vacatures. Direct aanmelden kan bij Nancy Remkes per e-mail vrijwilligers@bloemencorso.info of per telefoon 06-34934738.

Meer berichten