Logo deteylinger.nl
Ems Raijmans (m), bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Overbosch, ontvangt de cheque van Kringloopwinkel Opnieuw. | Foto: pr.
Ems Raijmans (m), bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Overbosch, ontvangt de cheque van Kringloopwinkel Opnieuw. | Foto: pr.
Voorhout

Cheques voor Vrienden van het Overbosch

  Verenigingen

Voorhout • Het is met recht een feestmaand voor de Stichting Vrienden van het Overbosch uit Voorhout. Zij ontvingen in december twee cheques en ook de crowdfunding bracht een mooi bedrag op.

Op donderdag 15 december werd de Herfstpremie uitgereikt aan tientallen organisaties in Zuid-Holland. Fonds 1818 doneerde 500 euro aan de Stichting Vrienden van het Overbosch. Dat geld wordt gebruikt om in 2017 de vijfde editie van Kunst in 't Overbosch te organiseren. In het juryrapport staat: ''In augustus organiseert Stichting Vrienden van het Overbosch een weekend, waarbij tientallen kunstenaars naar het Overbosch komen om zich te laten inspireren door het bos en om ter plekke kunst te creëren. Om de entree laagdrempelig en gratis te houden, vraagt de stichting een Herfstpremie aan. De jury kent deze graag toe.''

Twee dagen later kon daar een tweede bedrag aan worden toegevoegd. Kringloopwinkel Opnieuw Voorhout overhandigde zaterdag 17 december een prachtige cheque aan Ems Raijmans, bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Overbosch. Het bedrag van 450 euro wordt gebruikt, om in het weekend van 19 en 20 augustus de vijfde editie van Kunst door Kinderen te organiseren.

Flitscrowdfunding succes

Tot slot bleek ook de 'eerste flits crowdfunding campagne' van de stichting een succes. Via de website www.voorjebuurt.nl werden inwoners opgeroepen om geld te doneren, zodat een kruiwagen voor de vrijwilligers kan worden aangeschaft. Binnen korte tijd werd het streefbedrag van 150 euro bereikt. En omdat minimaal twintig mensen gedoneerd hebben, schenkt de Provincie Zuid-Holland nog eens 75 euro extra. Dat bedrag wordt later gebruikt om een (klein) deel van de onkosten voor het realiseren van een natuurvriendelijke oever in het Overbosch (hoek Leidsevaart / Rijnsburgerweg).

Meer berichten