Logo deteylinger.nl
De generale repetitie van Adest Musica voor het WMC is in Park Rusthoff. | Foto: pr.
De generale repetitie van Adest Musica voor het WMC is in Park Rusthoff. | Foto: pr.
Sassenheim

Adest Musica speelt try-out in Park Rusthoff

  Verenigingen

Sassenheim • Met 70 muzikanten reist Adest Musica op zondag 30 juli af naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Voorafgaand is aanstaande zaterdag o 19.30 uur de try-out in Park Rusthoff.

Vanaf het najaar is het seniorkorps van Drum- en Showband Adest Musica bezig met de voorbereidingen voor het WMC 2017. De bijna 70 muzikanten, het 10 man/vrouw tellende instructieteam en de vele vrijwilligers zijn de laatste maanden druk doende met het marsproduct 'A Tribute to the Royal Marines' en het showproduct 'The Composer'. Zeker de laatste weken is het voor alle betrokkenen hard werken middels dagenlange repetities en exercities. En dit alles om op zondag 30 juli, de laatste finaledag van het WMC, een optimale prestatie neer te zetten, zodat Adest Musica zich ook de komende vier jaren kan blijven meten met de (inter)nationale topkorpsen.

Upgraden

In de afgelopen maanden heeft het korps in tal van optredens de beide producten 'in de praktijk getoetst,' resulterend in een verdere upgrading van mars en show. In de laatste weken worden nog verrassende 'visuele gimmicks' aan de show toegevoegd. Na een weekendoptreden in het Duitse Iserlohn is half juli een weekend op een kampeerhoeve gebivakkeerd. Een weekend van vele uren oefenen, inclusief 'teambuilding', om het korps als één geheel te laten functioneren. Muzikale topsport voor het seniorkorps van Adest Musica.

Try-out

Op zondag 30 juli reizen zo'n 300 supporters meereizen met het korps. In het met 18.000 toeschouwers uitverkochte Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade zullen zij het korps aanmoedigen. Voorafgaande laat het korps op zaterdagavond 22 juli vanaf 19.30 uur de nieuwe mars en show zien en horen in het Sassenheimse Park Rusthoff. De toegang is gratis. Bij regenachtig weer gaat de try-out niet door.

Meer berichten