Gemeentelijk steunfonds helpt maatschappelijke non-profitorganisaties in moeilijke tijd
Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Teylingen

Gemeentelijk steunfonds helpt maatschappelijke non-profitorganisaties in moeilijke tijd

  Verenigingen

Teylingen • Instellingen op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk hebben het door de coronacrisis zwaar. Daardoor kunnen ze financieel in de problemen komen en moeten ze mogelijk hun activiteiten beëindigen.  Het college van Teylingen wil dit waar mogelijk voorkomen en heeft het vorig jaar opgerichte steunfonds verlengd tot 31 december 2021. De regeling is gewijzigd, waardoor nu mogelijk meer non-profitorganisaties in aanmerking komen.

De regeling is bedoeld om de non-profit organisaties in Teylingen te steunen als zij liquiditeitsproblemen hebben gekregen door de coronacrisis. De maatschappelijke non-profitorganisaties zoals sport- en culturele verenigingen lopen inkomsten mis, terwijl vaste lasten zoals onderhoud wel betaald moeten worden.

De regeling is na evaluatie gewijzigd

De regeling uit 2020 is geëvalueerd en vervolgens gewijzigd. Vorig jaar werden reserves meegeteld als banksaldo, maar nu kijkt de gemeente naar de bestemming van deze reserves.  Zijn deze essentieel, dan worden ze niet gerekend tot de liquide middelen. Dit kan dus betekenen dat meer organisaties in aanmerking komen voor een bijdrage uit het steunfonds. 

De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en er gelden bepaalde voorwaarden. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de website www.teylingen.nl. De regeling geldt tot en met december 2021, of zolang de coronamaatregelen gelden. 

Inwerkingtreding steunfonds

Op de website van de gemeente Teylingen staat meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden. Zie het kopje coronavirus op www.teylingen.nl. Als organisaties vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Teylingen via gemeente@teylingen.nl of 14 0252. 

Meer berichten