Logo deteylinger.nl
<p>Leerlingen van de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr.</p>

Leerlingen van de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Crescendo Sassenheim op zoek naar muzikanten in spé

  Verenigingen

Sassenheim • Harmonievereniging Crescendo opent letterlijk en figuurlijk haar deuren voor nieuwe muzikanten voor haar Blokfluitlessen en/of haar Proeflespakket. Altijd al eens een instrument willen leren spelen? Dan is nu je kans.

In de Blokfluitlessen van Crescendo Sassenheim maken de kinderen kennis met de beginselen van muziek. Zij leren blokfluit spelen, noten lezen, samen spelen en kennis maken met verschillende soorten muziek. Dit alles gebeurt op een speelse wijze. Deze lessen vormen een goede voorbereiding op het uitkiezen van een ander muziekinstrument bij de vereniging.

Blokfluitles

Fluitiste Njola Ritzen geeft sinds een jaar Blokfluitles bij Crescendo: “Ik vind het ontzettend leuk om jonge kinderen de beginselen van muziek bij te brengen, in de hoop dat ze daarna een ander instrument kiezen om hun muzikale carrière voort te zetten. Maar ze kunnen natuurlijk ook altijd blokfluit blijven spelen. Het is een mooi instrument, waarvoor veel muziek is geschreven in allerlei stijlen. Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen inbreng van de leerling. Het maken van muziek die jou aanspreekt staat altijd voorop!”.

Noten leren

Na één jaar Blokfluitles kunnen de kinderen een ander muziekinstrument kiezen zoals klarinet, dwarsfluit, trompet, saxofoon, trombone, hobo, fagot, hoorn, slagwerk of bariton. “Het is handig om te beginnen op de blokfluit, omdat je dan al leert noten lezen, tellen, samenspelen”, legt Ritzen uit. “Het is daarna vrij gemakkelijk om over te stappen op een ander instrument.” Dit is ook het plan van Charlotte Mout (6 jaar) die nu sinds één jaar blokfluitles volgt. “De lessen zijn heel gezellig, zeker wanneer we samen spelen. Na de blokfluitlessen wil ik klarinet of viool gaan spelen, ook in een orkest!”.

Proefpakket

Naast de Blokfluitlessen is er ook het Proeflespakket. Crescendo biedt hiermee de mogelijkheid om proef te spelen op een instrument naar keuze, voordat er een keuze gemaakt wordt op welk instrument het kind lessen gaat volgen na de Blokfluitlessen. Na één of twee jaar les op een vervolginstrument kan het kind plaatsnemen in het jongste van de drie orkesten van Crescendo: het Opleidingsorkest. Voor meer informatie, ga naar www.crescendosassenheim.nl of mail naar info@crescendosassenheim.nl.

Meer berichten