Voorzitter Frans Heemskerk (Jacoba van Beierenfonds) reikt de cheque uit aan de judoka's van Judo Team Bollenstreek. | Foto: pr.
Voorzitter Frans Heemskerk (Jacoba van Beierenfonds) reikt de cheque uit aan de judoka's van Judo Team Bollenstreek. | Foto: pr. Foto: pr./Marc van der Molen

Cheque voor Judo Team Bollenstreek van Jacoba van Beierenfonds

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Stichting Judo Team Bollenstreek heeft op dinsdag 29 maart een cheque ontvangen van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.

Het judoteam is hard geraakt door alle coronamaatregelen. Telkens lang niet samen op de mat mogen trainen, geen trainingen op Papendal of bij het RTC (regionaal trainings centrum van judobond Nederland). Dit deed niet alleen fysiek maar ook mentaal wat met de judoka’s. 

Veel trainingen werden daarom online en later buiten op de ijsbaan of parkeerplaats gegeven in een aangepaste vorm (dus niet echt judo maar alleen fit blijven). Alle judoka’s zijn enorm gemotiveerd en willen hun spierkracht verbeteren en doen hier alles aan door elke les heel hard te trainen. Bij judo speelt buiten techniek ook krachtraining een hele grote rol. 

Om de conditie en spierkracht te trainen is heel veel trainingsmateriaal nodig maar dit is te veel voor het Judo Team om allemaal zelf op te brengen. Stichting Judo Team Bollenstreek is daarom zeer blij met 950 euro van het Jacoba van Beierenfonds in ontvangst te mogen nemen. 

Op dit moment staat het team alweer enige tijd op de mat en zijn zij hard aan het trainen voor de komende wedstrijden. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant