Afbeelding
Foto: pr.

Clubtitels en poffertjes voor schakers Vrijpionnen

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen hield op zaterdag 2 juli haar jaarlijkse clubkampioenschappen in de Spelewey. In totaal deden er 17 jeugdleden mee.

Voor de clubkampioenschappen werd er geschaakt in twee categorieën: t/m 10 jaar en t/m 16 jaar. Los daarvan speelden vijf vaders van leden ook nog een onderling toernooitje. Sieb van der Brink (uit Warmond) werd winnaar t/m 10 jaar en mocht de bijbehorende wisselbeker weer mee naar huis nemen, met een tweede plaats voor Thomas de Koning (Sassenheim) en derde plaats voor Laurens Peeters (Voorhout). Ywein Veldhuyzen (Oegstgeest) prolongeerde zijn titel in de categorie t/m 16 jaar. Sjaak D’Hooghe (Noordwijkerhout) werd hier tweede, Jurre de Mooij (Rijnsburg) derde. 

Deze editie was extra feestelijk vanwege het 40-jarig jubileum van de vereniging afgelopen jaar. Zo werden er heerlijke poffertjes geserveerd voor de lunch, met dank aan Willem Vogels van In Den Voorhoutsche Pot. 

Schaakles

Aan het einde van de middag werden ook de diploma’s van de recent afgenomen schaakexamens uitgereikt aan de veertien geslaagden en ook de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de diverse interne (online) competities van afgelopen seizoen. Na de zomervakantie starten de schaaklessen weer, op donderdagavond (18.45 tot 20.00 uur) in de Spelewey in Voorhout, ook met een nieuwe beginnersgroep voor kinderen vanaf 6 en 7 jaar. Kijk voor meer informatie op www.vrijpionnen.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant