Afbeelding
Foto: pr.

Twee goede doelen ontvangen cheques van Luchtkussenfestival

Verenigingen Voorhout Warmond

Teylingen • De organisatie van het Luchtkussenfestival heeft afgelopen week twee cheques uitgereikt voor een totaalbedrag van 5.000 euro. De gelukkige organisaties waren de Warmondse IJsclub (WIJC) en MUG (Mini Universele Gevechtskunst) in Voorhout. 

De vijftiende editie van het luchtkussenfestival was het meest succesvolle ooit. Met maar liefst 2371 deelnemertjes waren alle kaartjes uitverkocht en moest de organisatie die zondag 12 juni een oproep plaatsen aan mensen om niet meer naar het centrum van Voorhout te komen. Een deel van de opbrengsten gaat ieder jaar naar het goede doel. De WIJC en MUG werden verrast met twee prachtige cheques.

“De laatste editie was een waanzinnig succes”, zo meldde Steven Schrader namens het Luchtkussenfestival tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé. “ In totaal 175 vrijwilligers zetten zich in voor dit evenement. Het doel van een luchtkussenfestival is springen en gezelligheid en als het allemaal goed loopt, hebben we een bedrag over na aftrek van de kosten, dat we aan lokale goede doelen doneren.”

De WIJC heeft een eigen skeelerbaan en er zijn veel kinderen, die willen leren skeeleren. Maar niet ieder gezin heeft de financiële mogelijkheden om beschermende kleding, skeelerhelmen en andere skeelerspullen hiervoor aan te schaffen. Met de 1.500 euro voor de WIJC kunnen deze materialen aangeschaft worden.

Ook Rob Esser en zijn vrijwilligers van de MUG waren blij. De MUG is opgezet om kinderen te leren om met meer zelfvertrouwen door het eigen leven te gaan. Hiervoor leren ze zelfverdediging, maar ook technieken om steviger in hun eigen schoenen te staan. Maar liefst 3.500 euro worden gedoneerd, zodat de MUG matten, zakken en bokshandschoenen kan aanschaffen. Vele tientallen kinderen in Teylingen zullen hier dankbaar gebruik van maken.

Schrader maakt van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers van de afgelopen vijftien edities hartelijk te danken voor al hun inzet. “Het luchtkussenfestival zorgt er niet alleen voor dat kinderen heerlijk en gezond bewegen op de springkussens. Ook zijn veel lokale organisaties geholpen dankzij de opbrengsten.” Eerder gingen de opbrengsten onder meer naar het mobiele muziekpaviljoen, de schildering van de onderdoorgang bij de KTS, St Cecilia en Jeugd Vakantie Evenementen Teylingen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant