Afbeelding
Foto: pr.

Adest gaat met vakantie na teleurstellend WMC

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • Om een lang verhaal kort te houden: het gehouden Wereld Muziek Concours 2022 heeft Adest Musica qua resultaat niet gebracht waarop was gehoopt en ook werd verwacht. Het WMC’22 gaat bij de vereniging de boeken in als teleurstellend. Maar dat laatste geldt zeker niet voor de wijze waarop de 65 korpsleden, instructie en vele vrijwilligers zich met elkaar hebben voorbereid voor het WMC. Als een (h)echte eenheid is een lange periode muzikaal met elkaar opgetrokken om te komen tot de mooie mars ‘Tribute to Jan van de Roost’ en prachtige show ‘Angels & Demons’. Beide producten hebben echter niet de beoordeling van de internationale jury gekregen die nodig was voor een mooie klassering.

Op het onderdeel mars is Adest Musica geëindigd op een 4e plaats in de eindrangschikking met een puntenscore van 92.47 punten. De verdiende winnaar op dit onderdeel is DVS Katwijk die zich hiermee WMC kampioen mag noemen in de Championship Division, de hoogste divisie van het WMC.Na het ietwat tegenvallende resultaat op de mars, werd gehoopt dat de show dit voor Adest Musica goed zou maken. Na de plaatsing in de voorronde, vrijdag 29 juli voor de finale op zondag 31 juli, was het gevoel bij het korps dat de show dit ook ging bewerkstelligen. Ook de recensies van muziekmakend Nederland waren goed op basis van hetgeen Adest Musica met hun show in de voorronde had laten zien.


Met een vertraging van ruim twee uur, vanwege een brand in het stadiongebouw, bracht Adest de 12 minuten durende show met veel vertrouwen, muzikaliteit en fraaie choreografie. Gezien de reactie en langdurige applaus van het publiek in het Parkstad Limburg Stadion moest dit een juryscore opleveren die het resultaat op de mars zou gaan overtreffen. Echter de jury beslist anders.Met een totaal niet verwachte score van 89.90 punten wordt een 8e plaats in het klassement Championship Division behaald. Een resultaat dat zeker niet werd verwacht en teleurstellend is voor een ieder die Adest Musica een warm hart toedraagt. En dat is nu al uit de vele ontvangen reacties wel gebleken.De winnaar op het onderdeel show is de Nishihara High Schoolband uit Japan met de prachtige score van 95,75 punten. Een absoluut terechte winnaar met een indrukwekkende show, daarover is een ieder het eens. Door DVS Katwijk werd de 2e plaats in het klassement behaald. Daarmee is DVS Katwijk van de regionale topkorpsen K&G Leiden, Floraband Rijnsburg en Adest Musica, de winnaar geworden van het WMC’22. Een felicitatie waard voor ‘de groene jagers’ uit Katwijk.


Met dank

Adest Musica was tijdens het WMC weekend te gast op het sportcomplex van voetbalvereniging RK HBS in Heerlen. Adest is door de vrijwilligers van deze vereniging verzorgd en het past te melden dat dit ‘top geregeld was’. Een prachtige accommodatie met gastvrije vrijwilligers waar Adest Musica zich voor de volle 100% kon voorbereiden tijdens het WMC weekend. En als dan dank wordt uitgesproken, geldt dit ook voor alle sponsors die Adest Musica in de afgelopen periode hebben ondersteund. Zonder sponsors is voorbereiden en deelname aan het WMC niet mogelijk. Maar ook de vrijwilligers van de Stichting Roode Molen, RKVV Teylingen en vv Ter Leede past dank voor hun ondersteuning. En niet te vergeten de bewoners van de Kagerbuurt die Adest heel wat uurtjes in hun ‘achtertuin’, de ijsbaan, hebben gehoord. Ook genoemd moet worden de achterban en grote schare supporters betrokken bij Adest Musica.


Vakantie

Korpsleden, instructie, vrijwilligers gaan nu genieten van een welverdiende vakantie na zich uren, dagen, weken en maanden te hebben ingespannen voor de vereniging.Na de vakantie zullen de WMC resultaten worden geanalyseerd op basis van de ontvangen juryrapporten en ingesproken teksten van de juryleden. Maar bovenal gaat Adest Musica dan weer verder met mooie muziek maken, ongeacht het behaalde resultaat tijdens het WMC’22.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant