Plus Voorhout krijgt Banana Award van Ladies' Circle | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Miranda van Leeuwen en Wendela Seyger van Ladies’ Circle Voorhout, ambassadeur van Teylingen Fairtrade Gemeente, overhandigen de Banana Award aan eigenaar Joop van Dijk. | Foto: pr.
Miranda van Leeuwen en Wendela Seyger van Ladies’ Circle Voorhout, ambassadeur van Teylingen Fairtrade Gemeente, overhandigen de Banana Award aan eigenaar Joop van Dijk. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Plus Voorhout krijgt Banana Award van Ladies' Circle

  Zakelijk

Voorhout • Fairtrade gemeenten, zoals Teylingen, vinden het belangrijk dat supermarkten 100 procent fairtrade bananen inkopen. Bij Plus Voorhout is dat het geval en dus kreeg de supermarkt op maandag 6 mei de Banana Award uitgereikt.

Bananen zijn het meest gegeten fruit in Nederland: jaarlijks ruim 720 miljoen bananen, zo'n 42 bananen per persoon. Fairtrade Gemeenten vinden het belangrijk dat supermarkten 100 procent fairtrade bananen inkopen. Zo hoeft de consument niet meer te zoeken en eet dus alleen nog maar eerlijke bananen.

Banana Award

Bij supermarkt Plus van Dijk Voorhout hoeft de consument gelukkig nu al niet meer te zoeken naar fairtrade bananen. Zij kopen al hun bananen volgens eerlijke handelsvoorwaarden in, herkenbaar aan het fairtrade keurmerk. Miranda  van Leeuwen en Wendela Seyger van Ladies' Circle Voorhout, ambassadeur van Teylingen Fairtrade Gemeente, zetten supermarkt Plus van Dijk graag in het zonnetje met een Banana Award.
 Op maandag 6 mei ontving Joop van Dijk van Plus Voorhout de speciale Banana Award. Fairtrade Teylingen hoopt dat de Award ervoor zorgt dat ook de andere supermarkten in Teylingen de overstap maken naar 100% fairtrade bananen.
 

Fairtrade bananenIn 2018 zijn er in Nederland 32 miljoen kilo fairtrade bananen verkocht, dat is ongeveer 1,7 miljoen dollar premie. Per doos bananen wordt één dollar extra betaald aan boerenorganisaties en plantages. De boeren beslissen democratisch waar zij deze premie aan besteden. Bijvoorbeeld aan investering in het bedrijf, het opknappen van hun huis, medische zorg of onderwijs.

Fairtrade Week

Van 4 tot en met 12 mei is het internationale Fairtrade Week en worden er over de hele wereld tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema eerlijke handel, zo ook in onze gemeente. Tijdens de Fairtrade Week belonen Fairtrade Gemeenten lokale supermarkten die kiezen voor eerlijk, duurzaam en verantwoord geproduceerde bananen. Landelijk verkopen alle supermarkten van Boon's markt, Coop, Deen, Jan Linders, Marqt, Spar en uiteraard Plus nu al alleen nog maar 100 procent fairtrade bananen.   

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>