Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Winterwonderwandeling de Voogd blijkt schot in de roos

  Zakelijk

Sassenheim • Nu eetcafé de Voogd weer dicht is vanwege de lockdown, wilden eigenaren Anika en Jelle de Ridder graag iets leuks organiseren voor hun gasten. Zij bedachten een Winterwonderwandeling, een tocht waar mensen tegen een vergoeding een mooie route in de omgeving konden lopen, met onderweg een lekker hapje en een drankje. Leuk voor de klanten, maar ook voor henzelf. Want mensen blij maken, dat is toch waarom zij ooit met hun eetcafé begonnen zijn.

Het idee was er eigenlijk snel. Anika: “We wilden graag iets leuks organiseren maar met de onzekerheid van eventuele nieuwe maatregelen is het lastig plannen. Omdat iedereen zo aan het wandelen is in de coronatijd dachten we: wandelen met een maatje zal altijd door kunnen gaan. En als we de deelnemers verwennen met zelfgemaakte hapjes, past het echt bij ons. En daarbij wilden we zelf ook heel graag weer iets doen. Want alle klussen die we konden doen aan het restaurant zijn inmiddels wel gedaan. Alles is geschilderd en schoon.”

Inschrijving snel vol

Het bleek een gouden greep want in een mum van tijd waren er zoveel aanmeldingen dat er zondag 16 januari een tweede wandeling is gepland. Zondag 9 januari gingen 61 deelnemers op pad gewapend met een routebeschrijving en puzzelvragen. Het was prachtig wandelweer, koud maar zonnig. De tocht ging door de Vogelwijk, via de derde Poellaan naar Lisse en de Achterweg weer naar het startpunt. Een mooie route van 8 kilometer door de polder en langs de bollenvelden. Als je mee wilde doen met de prijsvraag, moest je goed opletten. Anders kon je gewoon van de omgeving genieten. Onderweg getrakteerd op een zelfgemaakt soepje en warme chocomel en bij de finish een huisgemaakt frietje. 

De deelnemers werden er erg blij van. Een greep uit de reacties: “Je ziet in deze coronatijd zo weinig mensen, ik vind het heerlijk om weer eens andere mensen te zien!’ En ‘Leuk dat het in de buurt is, zo zie je Sassenheim eens van een heel andere kant.’ ‘Grappig met die puzzelvragen, we hebben ontzettend gelachen.”

“Al die positieve reacties hebben ons goed gedaan want dat hadden we echt gemist,” aldus Anika . “Als de lockdown nog langer duurt organiseren we misschien een de luxe-editie met een nieuwe route en luxere hapjes. Maar liever hoop ik natuurlijk dat we gewoon snel weer open kunnen!”.

Meer berichten