Logo deteylinger.nl
Foto: PR

Voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland organiseren op maandag 1 juli een voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ruim één procent van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. De hersenen van mensen met autisme verwerken informatie die ze waarnemen via zintuigen, op een andere manier. Hierdoor ervaren zij problemen op het gebied van communicatie, verbeelding en in het omgaan met anderen. Volwassenen met autisme hebben allemaal een andere combinatie van klachten en problemen wat ook voor naasten de nodige belasting kan geven.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om autisme te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Voor meer informatie: bel 071-8908888 of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda.

Meer berichten