Logo deteylinger.nl
De winnaars van Het Beste Idee 2019, waaraan alleen sportverenigingen mee konden doen. Dit jaar is de wedstrijd open voor iedereen.
De winnaars van Het Beste Idee 2019, waaraan alleen sportverenigingen mee konden doen. Dit jaar is de wedstrijd open voor iedereen. (Foto: pr./René van Dam)
Teylingen

Nog een paar dagen voor Het Beste Idee

  Zorg & Welzijn

Teylingen • Nog een goed idee voor een maatschappelijke initiatief, maar dat nog niet ingezonden? Doe dat dan snel, want inzenden voor Het Beste Idee 2020 kan tot en met vrijdag 14 februari. Stichting de Combibrug ziet graag nog meer ideeën binnenstromen. De winnaar ontvangt een cheque van 3.000 euro.

Niet alleen sportverenigingen, maar ook cultuur- en sociaal-maatschappelijke verenigingen en scholen kunnen meedoen aan een nieuwe ronde van Het Beste Idee. Daarin is de Combibrug, in opdracht van de gemeente, op zoek naar de beste sociale ideeën om mensen met elkaar te verbinden. Kleine en grote ideeën zijn welkom.

'Zoveel leuke ideeën'

De inschrijving ging begin december open. Inmiddels heeft de Combibrug al zeventien 'Beste Ideeën' binnen. Als dat aan Rob Jonkman van Combibrug ligt, worden dat er nog veel meer. "We hebben de inschrijving verlengd tot half februari, omdat sommige verenigingen aangaven nog wat tijd nodig te hebben. Dat geeft anderen ook de gelegenheid om hun idee nog aan te melden." Hij is enthousiast over de inzendingen tot nu toe. "Wij zijn blij met zoveel leuke ideeën! Zowel uit sport, culturele als sociaal-maatschappelijke hoek hebben we al reacties."

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 14 februari via een inschrijfformulier op www.hetbesteideevanteylingen.nl. Daarna komt een panel eind februari bij elkaar en zij kiezen de drie beste ideeën. Tijdens een feestelijke bijeenkomst eind maart ontvangt de winnaar 3.000 euro, de nummer twee 2.000 euro en nummer drie krijgt een cheque van 1.000 euro. Er is ook een aanmoedigingsprijs van 500 euro voor een klein individueel initiatief. Maar ook alle andere ideeën worden geholpen, zegt Jonkman. "De Combibrug ondersteunt ieder idee. We geven indieners een zetje in de goede richting."

Meer berichten