Afbeelding
Foto: pixabay

Veerkracht versterken met cursus Positief Leven!

Zorg & Welzijn Teylingen

Sassenheim • Hoe kun je op een positieve manier naar jezelf kijken, zonder te kijken naar wat er niet goed is? Kijken met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Wil jij dit graag gaan toepassen in jouw leven? Dan is de cursus Positief Leven! iets voor jou.

Stress, piekeren, spanning en ontspanning: Hoe herken je dit bij jezelf en hoe kan je er (anders) mee omgegaan, waardoor er veerkracht als alternatief voor ‘sterk zijn’ ontwikkeld kan worden? Hoe ervaar je welbevinden? En hoe leer je omgaan met stress in je leven?

Tips en oefeningen

In vijf bijeenkomsten wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met ontspannings- en mindfulnessoefeningen, je leert wat stress is, hoe het komt dat wij piekeren en hoe je je veerkracht kunt versterken. De lessen bevatten praktische tips en oefeningen.

Aanmelden

In september start de eerstvolgende cursusreeks. Vanaf 1 september is er iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur een bijeenkomst in Teylingen. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en voor de gehele cursus wordt een bijdrage gevraagd van 7,50 euro, dit is inclusief een kopje koffie/thee. Een kennismakingsgesprek vindt plaats voor de uiteindelijke deelname.

Deze cursus is een samenwerking tussen Welzijn Teylingen en preventie GGZ Rivierduinen. Voor meer informatie of inschrijving, neem contact op met Welzijn Teylingen via 0252-0231805 (op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur), of per e-mail: info@welzijnteylingen.nl o.v.v. deelname aan de cursus Positief Leven en naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.

Uit de krant