Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Wandeltocht: Tien keer genieten in de winter

  Activiteiten

Teylingen • Wandelorganisatie RS80 verzorgt op zaterdag 3 maart een wandeltocht van 15 en 25 kilometer vanuit Sassenheim. Het is de negende tocht in de 38e winterserie van tien tochten die RS80 organiseert in Zuid-Holland onder het motto: tien keer genieten in de winter.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over verkeersluwe wegen en paden in de gemeente Teylingen, door Sassenheim, Warmond en Voorhout. Vlak langs de Ruïne van Teylingen, door Park Rusthoff en het Bos van Krantz bereiken de wandelaars de koffiepauze in Warmond. Pas na Marienhaven is de splitsing van de 25 en de 15 kilometer tocht.

De korte afstand gaat langs de kortste route terug. De lange afstand gaat door de Elstgeesterpolder naar Voorhout. Daar is voor de deelnemers een tweede rust bij de vv Foreholte. Langs de Engelselaan en de Zandslootkade keren ze terug naar de startlocatie.

Start

De wandelaars voor de wandeltocht van 25 kilometer starten om 9.00 uur vanuit Voetbalvereniging Teylingen (Roodemolenweg 8 in Sassenheim). De 15 kilometer lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor 3 euro, inclusief de korting voor KWBN-leden. Voor een herinnering wordt een extra bijdrage gevraagd. De wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg geven pijlen de route aan.

Voor de beide afstanden blijft het startbureau voor het afmelden tot 16.00 uur open en kunnen wandelboekjes afgestempeld worden.

Meer berichten