Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr.</p>

| Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Lentefestival wordt Pinkstertopper

  Activiteiten

Sassenheim • “Dit jaar wordt het voor alle Sassenheimers een Pinksteren om nooit meer te vergeten.” John van Beek, bestuurslid van de Evenementen Commissie Park Rusthoff, is laaiend enthousiast. Hij heeft het over het Lentefestival dat op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) tussen 11.00 en 16.00 uur in Park Rusthoff wordt georganiseerd.

Door Ineke van Koningshoven

“Dit festival komt voort uit de traditie die in vorige jaren op zaterdag voor Moederdag plaatsvond onder de naam “Voorjaarsmarkt.” Deze naam dekte niet helemaal de lading en daarom gingen we op zoek naar een ander concept. We wilden een dergelijke “markt” organiseren voor een breder publiek en er tevens een meer cultureel tintje aan geven. Het feit wil dat de Oranjevereniging Sassenheim dit jaar haar 100-jarig jubileum viert. Deze mijlpaal was de aanleiding om gezamenlijk met hen een evenement op te zetten voor het hele gezin. Dat is dus helemaal gelukt,” aldus John van Beek. Zijn trotse gezicht spreekt boekdelen.

Veel te doen

Ook EC-lid Bébel Verhaar-Gips is “vol” van het veelzijdige programma voor die dag. “Er is echt van alles te doen,” vertelt ze. “Oud-Hollandsche-spelen’, workshops, modeshows, er komt een foodplaza, volop muziek en shows van de Singing Stars (Pinoccio), Golden Stars (Nederlandstalig), men kan zich laten schminken, de kleintjes kunnen meedoen aan een spannende kabouterspeurtocht, er zijn kraampjes, er is een leescorner, er komt een imker, Legostenen kunnen worden gebruikt en er is een mini-spa, voor gezichts- of voetmassage en zelfs Repelsteeltje komt op bezoek. Ik kan nog meer verklappen, maar dat doe ik niet om het extra spannend te houden”.

Ook Henriëtte Wilbrink, bestuurslid van de Oranje Sassenheim, is meer dan tevreden over de samenwerking met De Evenementen Commissie. “Dit festival is uitstekend voorbereid. We hadden heel veel vrijwilligers nodig. Dat was nog wel een puntje. Toch is dat gelukt. Gelukkig!“

Tijdens het gesprek met Henriëtte, Bébel en John is duidelijk voelbaar dat dit Lentefestival een Pinkstertoppertje gaat worden. John van Beek wil het laatste woord: “Op 6 juni tussen 11.00 en 16.00 uur is het hele Park Rusthoff één groot feestterrein waar zowel jong als wat ouder zich prima thuis zal voelen.“

Meer berichten