Manon Morien valt aan en  rond af met een doelpunt. | Foto: PR
Manon Morien valt aan en rond af met een doelpunt. | Foto: PR

Spannende pot voorDames HV Foreholte in Emmen

Algemeen

Met 1 punt onder Foreholte was E& O gebrand om de wedstijd voor thuispubliek te winnen.
Een tijd lang ging het scoren om en om. Bij Foreholte kwamen de punten toch wel van alle kanten hoeken, cirkel en opbouwers kwamen tot scoren. Bij E & O kwam de score vooral van de linker hoek en cirkel en ook balverlies werd aardig afgestraft door de tegenstander.
Het leek erop dat de dekking van Foreholte goed werkte. Ballen naar de cirkel werden telkens vaker afgevangen maar de hoek bleef een lastige factor. Foreholte was van slag in de aanval door de 3:3 dekking die E & O ging staan en werkte te weinig vanuit bewegen in de aanval. Na 10 minuten stonden Foreholte 1 punt voor. De strijd was tot aan de rust gelijk opgaand. De start van de tweede helft was constant. De teams waren in balans. Foreholte kreeg het niet voor elkaar om langs zij te komen.
Met haastig spel en geen herkenbare makkelijke concepten maakte Foreholte het zichzelf erg moeilijk. Hierdoor kreeg E & O de kans om weer uit te lopen. E &O dacht hiermee de meiden mentaal te pakken te hebben.

Duimschroeven
Maar daar kwamen ze van een koude kermis thuis. De duimschroeven gingen aan bij E&O de laatste 10 minuten waren voor Foreholte. De kansen gingen erin, de laatste energie werd aangesproken en er werd hard gewerkt. Een positieve energie golfde door het team van HV Foreholte en van 26-22 in het voordeel van E&O werd terug gekomen tot 28-27. E&O wist het niet meer. De dekking werd nog strakker en er was balverlies bij de E&O. Zonder zenuwachtig spel van Foreholte werd de partij omgezet in een voorsprong van 3. Nog 3 minuten te gaan en Foreholte had nog steeds balbezit. Nog 1 keer mocht E & O scoren en het laatste schot van Foreholte wat mooi in de kruising verdween, kwam helaas niet op het scorebord omdat hij in de fluit viel. Eindstand 29-31 voor de dames van HV Foreholte.