Jojan Froeling in zijn behandelkamer. Op de achtergrond  Afrikaanse kunstvoorwerpen. | Foto: Piet de Boer
Jojan Froeling in zijn behandelkamer. Op de achtergrond Afrikaanse kunstvoorwerpen. | Foto: Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Huisarts Jojan Froeling neemt na 27,5 jaar afscheid

Zorg & Welzijn Warmond

Warmond • Jojan Froeling komt uit een familie die generaties lang medici heeft voortgebracht. Hij studeerde medicijnen in Leiden. Na zijn huisartsenopleiding kon hij meteen aan de slag in Warmond. 'Huisarts is het mooiste vak dat er is.' Vooral door het contact met de bewoners van 'dit Gallisch dorp in de Randstad'.

Door Piet de Boer

Na de huisartsenopleiding in Nijmegen kwam hij in juni 1992 naar Warmond. Froeling staat in een lange familietraditie van huisartsen en andere medici. Ook zijn jongste dochter studeert op dit moment medicijnen. Zijn oudste dochter koos voor facility management en zijn zoon studeert op 19 december af als natuurkundige gespecialiseerd in duurzame energie op waterstoftransport.

Froeling volgde in 1992 dokter dokter Fons de Gijzel op. Die stond, volgens de toen nieuwbakken huisarts, ''te springen om met zijn zeilboot te vertrekken en hij zeilt nog steeds". Er is zo nu en dan nog contact.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 18 december.

Uit de krant