Teylingen Fairtrade roept op: doe bewust boodschappen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Teylingen Fairtrade roept op: doe bewust boodschappen

Teylingen • Fairtrade Gemeente Teylingen wil solidariteit tonen. "We zijn allemaal met elkaar verbonden. Niet alleen hier, maar over de hele wereld. Net zoals nieuwe virussen de wereld doorkruisen, zo ook sommige producten die in de supermarkten liggen en bij ons terechtkomen."

Lokale ondernemers hebben het zwaar. Het is mooi om te zien hoe initiatieven overal in het land ontstaan om elkaar te steunen in deze onzekere tijden. Ook ondernemers en kleine boeren in ontwikkelingslanden, die zorgen voor bijvoorbeeld onze koffie, thee, bananen en chocola hebben het zwaar.

Steun geven

De werkgroep Teylingen Fairtrade roept alle inwoners van de gemeente op om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen. "Nu iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het belangrijk het daar gezellig te maken met een kopje koffie of een glaasje wijn en bijvoorbeeld een stukje chocolade," schrijven ze. "En dan is in de winkel een fairtrade product de beste keuze om zo ook steun te geven aan producenten in het Zuiden, waarvoor het coronavirus een nog veel grotere bedreiging vormt dan voor ons in Nederland." 

Gezondheidszorg minder goed georganiseerd

Er is terecht de zorg dat wie nu al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, het hardst getroffen zal worden door deze periode van sociale isolatie en economische crisis. Dat geldt in Nederland, maar zeker ook waar de gezondheidszorg een stuk minder goed is georganiseerd, schrijft de werkgroep Teylingen Fairtrade. "Als consument kunnen we eraan bijdragen om de gevolgen van het coronavirus tenminste iets te verzachten. Koop fairtrade, juist nu!" 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>