Afbeelding
Ingezonden mededeling

Ook in onze regio klussen huishoudens steeds vaker zelf

Algemeen

In lijn met het beeld wat men breder in Nederland ziet, wordt er ook in onze regio steeds vaker geklust door huishoudens. Waar voorheen hulp van een vakman ingeschakeld werd, kiest men er tegenwoordig voor eerst zelf een poging te wagen. Niet voor niets! Zelf klussen is leuk, uitdagend en kan helpen veel geld te besparen. Daarbij hebben Nederlanders als gevolg van het hybride werken meer tijd over. Gemiddeld wordt al snel één tot twee uur aan reistijd bespaard bij een dag thuiswerken. Om voortvarend van start te kunnen gaan met de uitvoering van deze klussen is het zaak het juiste gereedschap in huis te halen. Kies bijvoorbeeld voor een van de vele bouwstofzuigers bij het slijpen in wanden, ga voor een behangafstoomapparaat bij het vernieuwen van het bestaande behang, enzovoorts. 

Dit artikel vertelt je meer over de redenen die maken dat het steeds populairder is om klussen in huis zelf uit te voeren. 

Gereedschap huur of bestel je eenvoudig online 
Professioneel gereedschap voor het uitvoeren van verschillende klussen in en rondom je woning is steeds toegankelijker geworden. Apparatuur welke je maar één of twee keer verwacht te gebruiken kun je huren bij verschillende partijen. Verwacht je het gereedschap vaker nodig te hebben? In dat geval is het voordeliger dit te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de heggenscharen en bladblazers van Toolnation. De combinatie van beide apparaten helpt je bij het onderhouden van de tuin. Hulp van een hovenier heb je niet meer nodig voortaan. 

Zorg dat afval direct kan worden afgevoerd 
Zorg voor een schone werkplaats door het vrijgekomen puin en bouwafval direct af te voeren. Het helpt hierbij gebruik te maken van een gehuurde afvalcontainer. Zo hoef je het vuil zelf niet af te voeren naar de lokale vuilstort. Gaat het om snoeiafval wat in één keer kan worden afgevoerd? Kies in dat geval voor de huur van een aanhanger. 

Zoek vooraf een instructievideo op 
Om de uitvoering van klussen makkelijker te maken is het raadzaam vooraf een instructievideo op te zoeken. Op een platform als YouTube wordt een groot aantal van deze video’s aangeboden, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe een klus moet worden aangepakt. Naast deze video’s zijn er talloze stappenplannen en bijvoorbeeld bouwtekeningen te vinden. Het maakt dat het steeds makkelijker is geworden om klussen zelf uit te voeren. Vaak staat bij deze stappenplannen al aangegeven welk gereedschap benodigd is. 

Uit de krant

Uit de krant