Logo deteylinger.nl
Sarah (Chantal Bakker) en Sky. | Foto: pr
Sarah (Chantal Bakker) en Sky. | Foto: pr

Veelbelovend lokaal talent speelt hoofdrol in musical Guys en Dolls

  Cultuur

Lisse • In de Nachtegaal speelt de komisch, romantische Broadway hit, Guys & Dolls waarin een hoofdrol is weggelegd voor Chantal Bakker.

De talentvolle Noordwijkerhoutse neemt de rol van de voorbeeldige en vrome jonge vrouw Sarah voor haar rekening. Sarah tracht een missiepost van het Leger des heils overeind te houden. Haar voorspelbare leventje bij het leger wordt ruw onderbroken wanneer ze in contact komt met de gewiekste Sky. "In eerste instantie begreep ik Sarah's beweegredenen nog niet zo goed," vertelt Bakker, "maar na enkele solistenrepetities ging dat al een stuk beter.

Zonder mijn 06 zou ik niet kunnen

Sarah is heel nadenkend, soms een beetje té zelfs, terwijl ik juist meer impulsief en druk kan zijn. Toch zie ik ook gelijkenissen want we stellen ons beide een doel voor ogen en daar gaan we dan volledig voor. Dan weet je zeker dat je er echt alles voor hebt gedaan!" Vanwege de leuke kleding ze best in de jaren '50 hebben kunnen leven, maar zegt ze: "Ik zou m'n mobiel toch wel iets te veel gaan missen!" Bakker raadt iedereen aan om te komen kijken. "Het is een ongelofelijk grappig stuk, waarbij twee onwaarschijnlijke werelden bij elkaar komen. Dat zorgt natuurlijk voor hilarische momenten, maar er zijn absoluut ook lieve en ontroerende stukken! Omdat je er als publiek middenin zit, zul je je geen moment vervelen.

Extra spannend

Het wordt voor Bakker overigens een extra spannend rond de voorstellingen. Naast deze hoofdrol moet zij namelijk ook nog eens haar examens doen. "Tot nu toe ben ik nog redelijke relaxed, maar mijn laatste tentamen is op de dag van de première. Het enige wat ik kan doen is me goed voorbereiden. Ik heb dan ook nog geen moment spijt gehad dat ik deze rol heb aangenomen, het is zo'n gave ervaring!"

Professionele aanpak

Vooral de sfeer binnen de groep is iets waar ze graag over vertelt. "Dit jaar zal mij altijd bij blijven. Ik ben natuurlijk de jongste en ben er ook nog eens later bijgekomen, maar dat heeft nooit uitgemaakt. Ik voel me super thuis in deze groep en dat komt door de leuke sfeer en het welkome gevoel dat iedereen me gaf. Daarnaast heeft MuBo een hele professionele aanpak die ik nog niet eerder had meegemaakt!"

MuBo speelt Guys & Dolls op 25, 26 en 27 mei en 1 en 2 juni in de Nachtegaal, Lisse. Zaterdag 26 mei is uitverkocht. Voor de overige voorstellingen zijn nog maar beperkt kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te verkrijgen via www.stichtingmubo.nl

Meer berichten