Afbeelding
Foto: pr.

De bibliotheek geeft nieuwe Nederlanders een podium

Cultuur Sassenheim

Sassenheim • Theatergroep Stem speelt, op uitnodiging van de Bibliotheek Bollenstreek, op zondag 4 september een bewerking van het toneelstuk ‘Drie zusters in de stad’ van Anton Tsjechov. Stem is een samenwerking tussen nieuwe Nederlanders en Nederlanders die hier geboren en getogen zijn.


Onder leiding van de Argentijnse regisseur Paula Lima is de klassieker van Tsjechov uit elkaar gehaald en opnieuw gecompileerd. Uit de tekst werden herkenbare stukken gehaald die werden vertaald naar het eigen leven van de spelers. Het toneelstuk gaat over taal en taalverwarring, over nieuwe ontmoetingen en over nader tot elkaar komen. Hoe is het om je staande te houden op een nieuwe plek, in een nieuwe taal? Tijdens de voorstelling laat de groep zien dat je, zelfs als je de taal niet perfect beheerst, gewoon op een podium kan staan.


De Bibliotheek Bollenstreek zet in de maand september traditiegetrouw het Taalhuis in het zonnetje. Dit jaar is gekozen voor het thema “Kunst”. In verschillende vestigingen van de bibliotheek exposeren kunstenaars die van oorsprong niet uit Nederland komen. Het Taalhuis helpt jaarlijks honderden nieuwkomers bij hun inspanningen de Nederlandse taal te leren.


Theatergroep Stem speelt ’Drie zusters in de stad’ op zondag 4 september in Theater’ t Onderdak in Sassenheim. Kaarten zijn 9,50 euro inclusief een drankje, zaal open vanaf 19.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop via www.bibliotheekbollenstreek.nl/agenda.

Uit de krant