Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Fairtrade actie voor Voedselbank

  Duurzaam & Groen

Teylingen • Tijdens de landelijke Fairtrade week, van 8 tot en met 16 mei, is er extra aandacht voor Fairtrade producten. De werkgroep Teylingen Fairtrade organiseert een inzameling voor de Voedselbank.

Je koopt een Fairtrade, biologisch of Bollenstreek product in je supermarkt in Teylingen of in de wereldwinkel Sassenheim en laat dat daar vervolgens achter. Aan het eind van de week verzamelt de werkgroep Teylingen Fairtrade de gedoneerde artikelen en brengt die naar de Voedselbank Teylingen. Bijna alle Teylingse supermarkten hebben hun medewerking toegezegd.


Voedselbank Teylingen geeft direct voedsel aan de armste inwoners van Teylingen. Het gaat om mensen die tijdelijk zelf onvoldoende voedsel kunnen kopen. Zo help jij lokaal. De Voedselbank is afhankelijk van voedselgiften en geld donaties.
Door deze actie te organiseren wil de werkgroep Teylingen Fairtrade de Voedselbank helpen. Om de zelfredzaamheid te vergroten, werkt de Voedselbank overigens nauw samen met de gemeente en lokale maatschappelijke organisaties, zodat de voedselhulp maar tijdelijk hoeft te zijn.

Internationaal help je de kleine boer die de koffie of cacao teelt. Of de arbeider die werkt op de thee- of bananenplantage. Zij krijgen met Fairtrade namelijk een betere plek in de handelsketen. Daardoor kunnen zij leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst. Meer op www.teylingenfairtrade.nl.

Wereldwinkel

Ook de Wereldwinkel Sassenheim (Kerklaan 1) doet mee aan de World Fair Trade Day op zaterdag 8 mei . Tijdens World Fair Trade Day wordt aandacht besteed aan eerlijke handel: handel met respect voor mens en milieu. Dit jaar wordt stilgestaan bij door de coronacrisis toegebrachte schade aan handel. DMet op zondag 9 mei Moederdag in het vooruitzicht kan een extra impuls gegeven worden aan het voortbestaan van de door corona getroffen ondernemers. Meer op www.wereldwinkelsassenheim.nl.

Meer berichten