Gerard Mens overhandigt het schilderij van de hand van Casper Verlint aan SOS-voorzitter Alfred Pop.
Gerard Mens overhandigt het schilderij van de hand van Casper Verlint aan SOS-voorzitter Alfred Pop. Foto: pr.

Stichting Oud Sassenheim ontvangt schilderij Verlint

Historie Sassenheim

Sassenheim • Tijdens de inloopochtend van 4 augustus is de Stichting Oud Sassenheim een schilderij aangeboden van de bekende Sassenheimse schilder en opticien/horlogemaker Casper J. Verlint (1883 - 1978).

Het schilderij is afkomstig van de 89-jarige mevrouw Limburg, die in de jaren zeventig van Sassenheim naar Lisse verhuisde. Het schilderij bleef in de familie om er een goede bestemming voor te zoeken. Dat werd Stichting Oud Sassenheim. Familielid Gerard Mens overhandigde het doek aan SOS-voorzitter Alfred Pop. In zijn dankwoord kondigde Pop aan dat de SOS nader onderzoek zal doen naar de locatie waar Verlint moet hebben gestaan toen hij het schilderij maakte. In eerste instantie lijkt het gemaakt te zijn bij een zandsloot in de Bollenstreek, maar het kan ook elders in Nederland zijn geweest. Het schilderij krijgt een mooie plaats in De Coy, waar al enkele schilderijen van Casper Verlint hangen.

Casper Verlint schilderde veel landschappen en portretten. In 2008 bracht Stichting Oud Sassenheim een boek uit over de schilder waarin meer dan 150 afbeeldingen van schilderijen staan. Verlint bezocht de Academie voor Beeldenkunsten in Den Haag. Tot op de hoge leeftijd van 92 jaar werkte en exposeerde hij nog in zijn winkel aan de Hoofdstraat op de hoek van de Kerklaan waar nu in een nieuw pand Xenos is gevestigd. 

Uit de krant