Logo deteylinger.nl
<p>Het gebouw aan de Knorrenburgerlaan wordt vervangen voor nieuwbouw van Het Sterrenwerk. | Foto: archief</p>

Het gebouw aan de Knorrenburgerlaan wordt vervangen voor nieuwbouw van Het Sterrenwerk. | Foto: archief

(Foto: pr.)
Sassenheim

Oud-leerlingen kunnen nog één keer naar de Kinderburg voordat de sloophamer toeslaat

  Onderwijs

Sassenheim • Het schoolgebouw van Het Sterrenwerk aan de Knorrenburgerlaan in Sassenheim, voorheen basisschool De Kinderburg, wordt deze zomer gesloopt. Het team van Het Sterrenwerk gunt oud-medewerkers, oud-leerlingen en andere belangstellenden de kans om op 2 en 3 juli afscheid te nemen van het gebouw waar velen waardevolle herinneringen hebben gemaakt.

Op de locatie aan de Knorrenburgerlaan wordt een volledig nieuw kindcentrum gebouwd waar basisonderwijs en kinderopvang samenkomen. De start van de bouw staat dit najaar gepland; naar verwachting wordt het kindcentrum in 2023 opgeleverd. Het betreft een flexibel, duurzaam en toekomstbestendig gebouw dat past bij de visie van zowel basisschool Het Sterrenwerk als Kinderopvang Blos.

“Wij dagen onze kinderen uit om de wereld te ontdekken en daaraan een positieve en duurzame bijdrage te leveren”, vertelt Adelheid Bierman, directeur van Het Sterrenwerk. “Die duurzaamheid zie je straks ook terug in ons nieuwe pand. We kijken enthousiast uit naar het moment dat wij de kinderen daar kunnen verwelkomen en willen tegelijkertijd op een goede manier afscheid nemen van ons huidige gebouw.”


Vooraf aanmelden

Op vrijdag 2 juli zijn oud-leerkrachten welkom om een laatste rondje door de school te maken. Zij zijn hier persoonlijk voor uitgenodigd. Op zaterdagochtend 3 juli is het de beurt aan oud-leerlingen en andere belangstellenden. Zij kunnen zich per e-mail aanmelden via afscheid.kinderburg@sophiascholen.nl. Een bezoekje brengen kan die ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

Na inventarisatie van het aantal aanmeldingen ontvangt men een tijdslot. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Uiteraard wordt tijdens de bezoeken rekening gehouden met de actuele coronamaatregelen.

Meer berichten