Logo deteylinger.nl
Dhr, Waaijer en wethouder Van Kempen verlengen de samenwerking.
Dhr, Waaijer en wethouder Van Kempen verlengen de samenwerking. (Foto: pr.Sven van der Vlugt)
Teylingen

Gemeente en Jeugdfonds Sport & Cultuur verlengen samenwerking

  Politiek

Teylingen • Ook de komende vier jaar kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Van Kempen en vicevoorzitter van het fonds in Zuid-Holland de heer Waaijer plaatsten woensdag 12 januari hun handtekening onder de verlengde samenwerking. 

Sinds 2018 kunnen kinderen uit minimagezinnen binnen de gemeente Teylingen gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hierdoor is het voor deze kinderen mogelijk om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt namelijk de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen ook de benodigde attributen. Hiervoor ontvangt het fonds ieder jaar een bijdrage van de gemeente. 

Gelijke kansen

Wethouder Arno van Kempen: “We willen graag dat alle kinderen uit onze gemeente gelijke kansen krijgen. Meedoen aan sport en cultuur is ontzettend belangrijk voor de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van een kind. Ik hoop dat zoveel mogelijk ouders die te maken hebben met geldproblemen een aanvraag indienen. Zo kunnen hun kinderen mee (blijven) doen aan sport en cultuur.”

Aanvragen

Wil je kind bijvoorbeeld graag op voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Per jaar kan er bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur een aanvraag worden ingediend. Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doe je via een intermediair. Een intermediair is iemand die betrokken is bij het gezin. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach.

Kijk op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland voor een overzicht van de intermediairs en hoe het fonds kan helpen.

Meer berichten