Logo deteylinger.nl
Foto: VBW
Teylingen

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad: ‘Organiseer een open debat met inwoners’

  Politiek

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar de nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.

Deze week: Ruud Aanhane (57) uit Warmond 

“Mijn beroep is tuinontwerper. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Noordwijkerhout, mijn vader had daar een kwekerij. Na ons trouwen woonden we twintig jaar in Sassenheim. Daar zijn onze drie kinderen geboren. In 2008 zijn we naar Warmond verhuisd. Ik doe vrijwilligerswerk, want ik vind dat je iets moet bijdragen aan de gemeenschap waar je deel van uitmaakt. Een aantal jaren was ik betrokken bij de Schippertjesdagen en nu al weer vijf jaar bij de Kunstweek.

Ik vind dat wethouders en burgemeester in Teylingen goed zichtbaar en benaderbaar zijn. Voor de praktische zaken als paspoorten, vuilophalen en wegonderhoud zorgt het ambtelijk apparaat. En dat gebeurt doorgaans ook goed.


Gemeenteraadsleden vertegenwoordigen ons. Maar ik ken ze niet. En eerlijk gezegd doe ik daar zelf ook geen moeite voor. In Engeland gaan de volksvertegenwoordigers regelmatig naar hun district waar ze hun achterban ontmoeten. Van de raadsleden in Teylingen verwacht ik dat ze debat voeren over brede maatschappelijke onderwerpen als woonruimte, de huisvesting en integratie van statushouders en de problemen van ondernemers.Ook over het groenbeheer. Zelf vind ik het groenbeheer in Teylingen erg jaren zeventig. Ik zou willen dat het meer natuurlijk gaat. Letterlijk! Op papier zijn de plannen redelijk bij de tijd, maar intussen wordt alles nog steeds netjes gesnoeid en geharkt als zoveel jaar geleden. Er zijn goede voorbeelden van gemeenten waar burgers veel beter worden betrokken bij de keuzes. Dat leidt tot een progressiever beheer van het groen in onze gemeente.

Beste raadsleden, 

1. Organiseer als raadslid of als partij vaker een echt open debat met inwoners.

2. Wees proactief en formuleer duidelijker en vaker een visie en wacht niet tot ambtenaren met een uitgewerkt beleid komen.

3. Durf te dromen, zet je voelsprieten uit en gebruik de kracht van de gemeenschap.Volgende week in deze rubriek: Geeri Bakker uit Sassenheim

Meer berichten