De bewoners van de Kwekersweg hebben ook een spandoek gemaakt om automobilisten te vragen zachter te rijden. | Foto: MV
De bewoners van de Kwekersweg hebben ook een spandoek gemaakt om automobilisten te vragen zachter te rijden. | Foto: MV Foto: MV

Handtekeningen voor veiligere Kwekersweg

Politiek Sassenheim

Sassenheim • In de raadscommissie Ruimte heeft woordvoerster Jennifer Durieux de gemeenteraad een petitie aangeboden met 92 handtekeningen van bewoners van de Kwekersweg. Met de actie willen zij dat de gemeente de notoire sluiproute verkeersveiliger maakt.

De Kwekersweg is bedoeld als ontsluitingsweg, maar heeft vooral last van het sluipverkeer. Auto’s maken ervan gebruik om snel naar de Van Alkemadelaan, Wasbeekerlaan en de A44 te komen. Door de toename in de buurt sinds de aanleg ruim 32 jaar geleden van woningen, bedrijvigheid, winkels, sportaccomodaties, groei van het Rijnlands Lyceum en de komst van een station is het sluipen alleen maar toegenomen en de veiligheid steeds meer in het geding gekomen, zo menen de bewoners.

Steekproef

Op 7 en 9 juni hebben bewoners een steekproef genomen, tussen 16.00 en 17.30 uur, van het aantal auto’s dat passeerden en het cijfer kwam uit op 307 en 327. En het wordt alleen maar drukker, geven zij aan, denk maar aan de bouw van de Bloementuin. De Kwekersweg is een 30 km-weg, maar de weg is niet als zodanig afdoende ingericht met als gevolg een te hard rijden.

Oplossingen

“We zijn het als bewoners zat en de mouwen moeten worden opgestroopt”, aldus Durieux. Zij hebben nagedacht over mogelijke oplossingen, zoals het instellen van een éénrichtingsweg, een verbod op inrijden vanaf de Wasbeekerlaan, zebrapaden en steile verkeersdrempels. (NK)

Uit de krant