Afbeelding
Foto: Christianne Duysen

Kaageiland wil aansluiten bij Teylingen, maar moet eerst in gesprek met eigen gemeente

Politiek Teylingen

Warmond • B&W wacht het verloop van de gesprekken tussen het Kaageiland en de gemeente Kaag en Braassem af over de wens van een aansluiting van het eiland bij Teylingen. Daarna knoopt B&W een verdiepend gesprek met het eiland aan.

Door Nico Kuyt

In maart kwam een brief bij de gemeente binnen van een ‘grote groep inwoners’ van Kaageiland om verandering te brengen in de gemeente waartoe het eiland behoort. “Wij voelen ons niet thuis bij onze huidige gemeente. Onze gemeente heeft geen oog voor de meerwaarde van Kaageiland, hoe dit juist te benutten, denk aan toerisme en watersport”, zo leest het schrijven en het eiland uit de ‘innige wens’ om aan te sluiten bij gemeente Teylingen en vraagt om een ‘omarmen’ van het gebied. Hemelsbreed ligt Sassenheim en het Gemeentekantoor ook veel dichter bij het eiland dan het gemeentehuis van Kaag en Braassem, geven zij aan. Qua winkelen is het eiland ook op Sassenheim gericht. 

Verdiepend gesprek

B&W heeft daarop contact gelegd met de buurgemeente, die op haar beurt weer in contact trad met het eiland. B&W stelde het eiland voor om het verloop van de gesprekken met Kaag en Braassem af te wachten en pas daarna met Teylingen in gesprek te gaan indien nodig. “Wij zullen spoedig na de gesprekken met de gemeente Kaag en Braassem een uitnodiging sturen voor een ‘verdiepend gesprek’”, zo schrijft B&W in een memo aan de gemeenteraad.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant