Afbeelding
Foto: pr

Mobiel cameratoezicht voor station Sassenheim

Politiek Sassenheim Warmond

Sassenheim • Dieven slaan weer toe op de auto’s en fietsen op het parkeerterrein van station Sassenheim. Maar de gemeente slaat terug. Met een mobiel cameratoezicht.

door Nico Kuyt

Al enige tijd is er sprake van criminaliteit bij auto’s die geparkeerd staan bij het station. Er wordt in auto’s ingebroken en ontdaan van verschillende onderdelen, waaronder bumpers en lampen, met als doel deze te verkopen. Naast auto-inbraken worden er ook fietsendiefstallen gepleegd. Er zijn diverse interventies ingezet om dit te stoppen, maar vooralsnog niet voldoende gebleken. Zo is tweemaal de campagne ‘Autokraak’ uitgevoerd, maar het aantal delicten nam weer toe. Van de zes aangiftes in de periode 1 april 2021 tot 14 juni 2021 is het weer gestegen naar vijftien aangiftes in dezelfde periode in 2022. 

Mobiele camera

De politie adviseert nu om, naast de reeds genomen maatregelen, ook tijdelijk cameratoezicht in te zetten. Burgemeester Carla Breuer besloot recent om een mobiele camera op te hangen voor de duur van zes maanden. “Hiermee willen we criminelen laten zien dat zij niet ongestoord door kunnen gaan en dat wij er alles aan doen om de voertuigcriminaliteit te stoppen. Tevens herstellen wij hiermee de openbare orde”, verklaart de burgemeester. Zij is wettelijk bevoegd om zulk een besluit te nemen. 

De inzet van de camera staat niet op zichzelf maar gebeurt in combinatie met andere  maatregelen waaronder, extra toezicht op locatie door boa’s en politie, flyeracties, plaatsen van een banner, pers– en gemeenteberichten en berichtgeving op sociale media. Op zijn beurt zal de bewaakte fietsenstalling eveneens worden voorzien van bewakingscamera’s en tevens warm toezicht door beheerders en zal vanaf 2023 ook zijn bijdrage aan de strijd tegen het gappen leveren.

Uit de krant