Patricia Koot (r) op het podium , samen met de Duitse Luna Driesch (1) en Meike Veen (2) uit Nederland. | Foto: pr.
Patricia Koot (r) op het podium , samen met de Duitse Luna Driesch (1) en Meike Veen (2) uit Nederland. | Foto: pr. Foto: pr.

Derde plaats voor Patricia Koot in Vikingrace

Sport Warmond

Warmond • Patricia Koot was actief in het 'officieuze Europese Kampioenschap' voor pupillen en junioren in Thiaf: de Vikingrace. Deelnemers uit zo'n vijftien landen streden om de winst. De Warmondse zette een mooi resultaat neer.

Bij de 11-jarigen wist Patricia (WIJC) de derde plaats te halen, achter de Duitse Luna Driesch (1) en Meike Veen (2) uit Nederland. Patricia reed zeer constant en elke wedstrijd sneller. Er werden vier wedstrijden over 500m gereden. De eerste drie keer werd zij derde en in de laatste wedstrijd behaalde Patricia de tweede plaats.

Warmondse Kampioenschappen

Deze week zijn de Warmondse Kampioenschappen voor de jeugd gehouden op de ijsbaan in Leiden. Op donderdag 9 maart stonden aan het einde van de middag ruim 40 kinderen aan de start die konden laten zien hoe snel zij aan het eind van het schaatsseizoen hun rondjes rijden. Er zijn heel veel persoonlijke records gereden. Aan het einde van de wedstrijden zijn er nog marathons gereden, voor de kleinsten over 4 ronden en de oudere kinderen reden 8 ronden. 

Op 17 maart wordt nog de wedstrijd om de Andries Kwikbokaal verreden, een clubklassement.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant