Succesvol weekend voor Judo Team Bollenstreek | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Ruben Naud Fernandez, Bas Duivenvoorde, Stefan Disseldorp, Ryan van der Molen en Yannick Turk wonnen medailles bij het Open Zeeuwse. | Foto: pr.
Ruben Naud Fernandez, Bas Duivenvoorde, Stefan Disseldorp, Ryan van der Molen en Yannick Turk wonnen medailles bij het Open Zeeuwse. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Succesvol weekend voor Judo Team Bollenstreek

  Sport

Voorhout • Judo Team Bollenstreek heeft een succesvol weekend achter de rug. Bij toernooi in heel het land werden meerdere medailles gewonnen.

Alle judoka's van de A1 selectie deden op zaterdag 3 november mee aan het Open Zeeuwse in Vlissingen. Een pittig toernooi met flink wat aantal buitenlandse deelnemers. Het werd een succesvolle dag voor de A1-selectie. Ruben Naud Fernandez, Wijand Marks en Bas Verwer behaalden derde plaatsen. De tweede plaats was voor Bas Duivenvoorde, Stefan Disseldorp en Joshua Kortekaas. Yannick Turk en Eva Hornsveld wonnen allebei goud.

Open Breda

Op zondag was er voor zowel de B-selectie als de gehele A-selectie het Open Breda's Judokampioenschap' Een pittig toernooi, waarbij alle topclubs uit Brabant, Zeeland en Zuid-Holland vertegenwoordigd waren. Ook was er een hele grote groep wedstrijdjudoka's uit Engeland en België aanwezig. Dit zorgde voor een mooi sterk deelnemersveld. Dat het iets pittiger was dan de dag ervoor, bleek wel uit de wedstrijden. De pakkingen, het vastpakken van het judopak, kwamen er moeilijk doorheen. Er werd flink aangevallen en ook volop gescoord. Een aantal judoka's strandde in de kwartfinales. De anderen wisten wel medailles te behalen. Eva Hornsveld en Kick Janssen wonnen zilver. Het brons was voor Bas Duivenvoorde, Timo Vrisekoop, Olivier Steemers, Tim van Steijn en Madelief Post.

Oegstgeest toernooi

Op de zaterdag was voor de talenten en de niet-wedstrijdjudoka's van sportschool Kaizen het Oegstgeest toernooi. Tijdens dit laagdrempelig toernooi strijden de talenten naar hartenlust voor het eremetaal. Matt Nijenhuis en Ruben Klijn wonnen brons.

Ontwikkeling

Hoofdtrainer Johan Zagers kijkt terug op een zeer geslaagd wedstrijdweekend. "We zitten nu midden in ons wedstrijdseizoen en de meetmomenten van de judobond komen eraan. Uit de uitslagen van afgelopen weken blijkt dat we er klaar voor zijn om ook op belangrijke toernooien prijzen te pakken. Nog belangrijker is dat we prijzen pakken over de gehele linie. Van talent tot A1-kandidaat. Sommige judoka's maken momenteel mooie stappen en andere blijven iets achter in hun ontwikkeling. Over het geheel is ons judoteam flink aan het ontwikkelen, waar wij als trainers uiteraard heel erg trots op zijn!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>