Teylingen wint in spektakelstuk bij Laakkwartier | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: PR
Sassenheim

Teylingen wint in spektakelstuk bij Laakkwartier

  Sport

Sassenheim • In een zeer onderhoudend treffen tussen twee subtoppers uit de Tweede Klasse heeft Teylingen met 3-6 weten te winnen van Laakkwartier. In een fase van zes minuten wisten de Sassenheimers de wedstrijd te beslissen, al werd het nog even spannend. Uiteindelijk was er weinig aan de hand en liet Teylingen het zelfs na om de tien te halen gistermiddag in Den Haag.

Een belangrijke rol was er wederom weggelegd voor middenvelder Lasse van Wijk, die met twee goals en een assist zijn ploeg goed op weg hielp naar de driepunter. Hij zag een goed Teylingen: "Het is een hele belangrijke overwinning voor ons, want als we nog ergens om wilden spelen moesten we deze wedstrijd winnen en een serie neerzetten. Met name de eerste dertig minuten speelden we erg goed. Eindelijk kon ik zelf ook weer eens belangrijk zijn, want ik stond alweer een tijdje droog". Wel zag hij nog verbeterpunten: "Toen Laakkwartier de 1-3 maakte raken we toch even slag. Het is zaak om dan rustig te blijven en dat moeten we echt beter zien te doen. Gelukkig vielen de invallers vandaag goed in en dat is lekker om te weten. Uiteindelijk hebben we dik verdiend drie punten aan het totaal toegevoegd', sloot de middenvelder positief af".

Spanning volledig terug

Het was Sam Witkamp die de ban brak door in de rebound hard en droog raak te schieten. Kort hierna was het Lasse van Wijk met twee goede schoten die doel troffen. Nog voor de rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Oktay Colakoglu zorgde ook na de rust voor z'n twee goal en de spanning, die voor even volledig terug was. Weliswaar van korte duur, want nadat er al een onterechte kopbal van Jaap Zwetsloot was afgekeurd zorgde de topscorer met twee doelpunten voor de definitieve nekslag. Bilal Aydin deed voor de statistieken nog wat terug, alvorens invaller Melle de Louw ook nog een doelpuntje mocht meepikken.

Door deze overwinning staat Teylingen heel stevig in de subtop, nog maar kort achter ROAC, wat tweede staat. Op zondag 17 februari spelen de Sassenheimers thuis tegen KDO, een ploeg die kort onder Teylingen staat op de ranglijst.

21. 0-1, Sam Witkamp, 25. 0-2, Lasse van Wijk, 27. 0-3, Lasse van Wijk, 32. 1-3, Oktay Colakoglu, 58. 2-3, Oktay Colakoglu, 70. 2-4, Jaap Zwetsloot, 78. 2-5, Jaap Zwetsloot, 82. 3-5, Bilal Aydin, 90+6. 3-6, Melle de Louw.

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg (81. Prange), van der Vlugt, van Wijk; Witkamp, Zwetsloot (83. Acimovic) en de Ridder (73. de Louw).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>