Logo deteylinger.nl
<p>Joep Derksen is klaar voor de triatlon. | Foto: pr.</p>

Joep Derksen is klaar voor de triatlon. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ga ik het doen’

  Sport

Teylingen • ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ga ik het doen.’ Als eerbetoon aan alle veteranen en voor het goede doel gaat Joep Derksen een triatlon aan. Dat betekent, dat hij 1,5 kilometer gaat zwemmen, 42,195 kilometer gaat fietsen en 10 kilometer gaat turbowandelen. Het is onduidelijk, hoe lang dat gaat duren. Iedereen kan een euro inzetten op de verwachte totale tijd, die Derksen nodig heeft. Degene die het dichtst bij de totaal gebruikte tijd zit, wint 100 euro. Alle opbrengsten gaan naar de Stichting Zinsnede en het geld wordt gebruikt om boeken met verhalen van veteranen uit te delen aan groep 8-leerlingen van basisscholen.

Op zaterdag 26 juni is het Nationale Veteranendag en dan vindt ook de triatlon plaats. Derksen: “Een triatlon bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. En ook Defensie bestaat van oorsprong uit drie onderdelen: de Landmacht, Marine en Luchtmacht. De afgelopen tachtig jaar hebben mannen en vrouwen zich ingezet om wereldwijd vrede te brengen of vrede te handhaven. Vaak met gevaar voor eigen leven. Een deel van die verhalen zijn vereeuwigd in een Veteranenboek en de Stichting Zinsnede wil heel graag, dat die verhalen gelezen worden door de jongste generaties. Zoals we helaas allemaal maar al te goed weten: vrijheid leek vanzelfsprekend, maar was geen vanzelfsprekendheid.”

Derksen begint de triatlon op zaterdag 26 juni om 13.30 uur in zwembad Wasbeek in Sassenheim. Daarna fietst hij 42 kilometer en 195 meter (de marathonafstand) door het Groene Hart, om vervolgens nog tien kilometer te turbowandelen in de Duin- en Bollenstreek.

Raad de eindtijd

Iedereen kan raden wat het totale aantal uren, minuten en seconden is, dat Derksen hierover gaat doen. Meedoen kan, door één euro over te maken naar de Stichting Zinsnede, NL21 RABO 0195 2994 77. Geef bij de overboeking de totaaltijd aan en jouw telefoonnummer of emailadres om eventueel contact op te nemen. Wie het best de totaaltijd van de afgelegde triatlon heeft ingeschat, wint 100 euro. Natuurlijk mag iedereen zo vaak meedoen, als hij/zij wil. Neutrale juryleden zullen de tijd goed bijhouden.

Maar hoe kun je de juiste tijd het beste inschatten? Derksen tipt lachend: ,,Ga er maar gerust van uit, dat ik enkele uren meer nodig heb dan de echte triatleten!’’ Voor meer informatie, kijk op www.zin-snede.nl.

Meer berichten