Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Niels Langeveld eindigt seizoen als derde in TCR Europe

  Sport

Sassenheim • Een prachtig seizoen voor Niels Langeveld heeft erin geresulteerd dat hij derde algemeen is geëindigd in de eindstand en daarmee de beste Hyundai rijder is geworden uitkomend voor Sébastien Loeb Racing. Op Barcelona sloot de Sassenheimer af met een mooie zesde en vierde plaats. Daarnaast pakte Langeveld ook de titel om het Benelux kampioenschap.

Het Europees kampioenschap toerwagens ging voor het laatste raceweekend naar Barcelona, waar de focus voor Langeveld vooral lag op het heroveren van de derde plaats in het klassement. Langeveld kwalificeerde zich als zesde en had daarmee een goede uitgangspositie voor beide races. In de eerste race kwam Langeveld goed weg en lag al snel vijfde, maar was niet bij machte om de top aan te vallen en moest zelfs nog een plek toegeven waardoor hij als zesde over de meet kwam. 

In de tweede race kwam Langeveld minder weg maar hield de vijfde startplaats vast. Toch was de pace van Langeveld zichtbaar minder en hij moest daardoor zijn meerdere erkennen in een aantal concurrenten. Door straffen van andere deelnemers schoof Langeveld toch nog op naar de vierde plaats, waarmee hij dit weekend toch weer 53 punten bij elkaar racete. Door dit resultaat nam hij de derde plaats weer over van Tom Coronel.Langeveld: “Als ik terugkijk op het seizoen dan ben ik ontzettend trots en blij met mijn derde plaats in het kampioenschap. We hebben alles gegeven en als team hard gewerkt. De auto’s zijn dit jaar nieuw en het heeft tijd gekost om de setup van de auto goed te krijgen. Als ik kijk naar waar ik het dit seizoen heb laten liggen, ben ik ervan overtuigd dat dit mij niet hoger dan een derde plaats op zou hebben geleverd als we daar wel beter hadden gescoord.’’

Met twee podium plaatsen en maar liefst vijf vierde plaatsen heeft Langeveld 295 punten bij elkaar weten te racen. Dat is genoeg voor een derde plaats in het algemeen klassement en een eerste plaats in het Benelux kampioenschap. Mikel Azcona werd de kampioen in de TCR Europe. Daarnaast heeft Langeveld met zijn hoge score veel bijgedragen aan het team kampioenschap die naar Sébastien Loeb Racing ging. 

Meer berichten