Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven
Sassenheim

ZVS wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen

  Sport

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim sloot zaterdag 21 mei zijn laatste thuiswedstrijd af met een overwinning op degradatiekandidaat ZVVS uit Vlaardingen. 

De Vlaardingers stonden met zestien punten uit zestien wedstrijden op de tiende plaats van de ranglijst. Desondanks onderschatten de heren hun tegenstanders niet. De jonge thuisploeg ging met veel energie van start en het fysiek spelende ZVVS had daar grote moeite mee. Via snelle counters stond het na een periode 4-2 voor Sassenheim, wat in de tweede periode uitliep naar een stand van 7-2. In het midden van de wedstrijd lieten de Sassemse schutters kansen liggen en kreeg de thuisploeg een aantal uitsluitingen tegen. Hierdoor kwam het tegenstribbelende ZVVS terug tot 9-7.

De Sassemers zetten op tijd een tandje bij, want na drie periodes toonde het scorebord de 13-7. In de laatste periode speelde ZVS de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit om met een 15-8 eindstand af te sluiten. Coach Geert Lambers keek tevreden terug op de wedstrijd: “De heren hebben goed gespeeld. Vijftien doelpunten is prima tegen zo’n ervaren tegenstander die voor zijn laatste kansen vecht. Iedereen heeft veel gespeeld en we zijn niet in de problemen geweest.

Het gepromoveerde Sassenheim eindigt waarschijnlijk in de tweede divisie op een onverwachte derde plaats.

Meer berichten