De deelnemers en coaches van Inspiration bij het WK.
De deelnemers en coaches van Inspiration bij het WK. Foto: pr.

Deelnemers Inspiration schitteren op WK Twirlen

Sport Voorhout

Voorhout • Acht solisten en het junior twirlteam van Inspiration deden afgelopen weekend mee aan de Wereldkampioenschappen Twirlen in Eindhoven. In het ijzersterke deelnemersveld wisten de dames zich goed staande te houden. Europese landen zoals Italië en Noorwegen en uiteraard de USA bleken oppermachtig, maar desondanks hebben de Nederlandse dames een topprestatie neergezet.


Nadat woensdagavond het WK op grootse wijze was geopend, begonnen de wedstrijden donderdag al vroeg in de ochtend. Als eerste was het onderdeel 2 baton aan de beurt. Lily, Anissa en Daisy mochten Nederland op dit onderdeel vertegenwoordigen en lieten een mooi optreden zien goed voor de 13e, 10e en 12e plek. Weliswaar geen podiumplaatsen, maar alle drie binnen de top 15 van de wereld.


Daarna was het aan het Junior Twirlteam om te laten zien waar zij de afgelopen jaren naartoe hebben gewerkt. Met een prachtige routine wisten zij door te dringen naar de finale en behaalden zij daar de bronzen plak.


Corps en individueel

Als laatste mocht vrijdag het parade corps de vloer op. Dit corps is een nationaal corps en voor Inspiration deden Brecht, Elvira, Iris en Nina mee. Het parade corps wist zelfs de zilveren medaille mee naar huis te nemen. Iris deed ook mee met het nationaal pomponteam en werd met dit team derde. 


Ook mochten meerdere deelnemers hun Dance routine laten zien. Lily behaalde de 8e plek, Anissa is 13e geworden in haar klasse, en Naomi wist zelfs de finale te halen en scoorde daar een prachtige 9e plaats. Met haar 1-baton en Super X strut-routines scoorde Naomi nog hoger bij de jury en liet zij met respectievelijk de 8e en 6e plaats zien bij de absolute top van de wereld te horen. Ook Lily en Anissa mochten hun kunnen laten zien op het onderdeel 1 baton, waar zij de 13e en 24e plek wisten te veroveren.


Brons voor Sanne en Naomi

Een aparte vermelding waard is de geweldige prestatie van het duo Sanne en Naomi. Deze dames vormen al jaren een prachtig en succesvol duo. Diverse EK’s en WK’s werd het duo al voor Nederland uitgezonden en dit WK is, helaas voor twirlend Nederland, de afsluiting geworden. Na een knallende routine te hebben laten zien, wisten zij door te stomen naar de finales. En ook toen spatte het enthousiasme van de vloer en wisten zij een zeer overtuigend optreden neer te zetten. De beloning kwam bij de prijsuitreiking, want beide dames mochten het podium beklimmen en kregen de bronzen medaille omgehangen.

Ook een keertje twirlen?

Wil jij als ervaren twirler volgend jaar mee kunnen dingen naar medailles? Of lijkt het je leuk te beginnen met deze fantastische sport? Bel voor meer informatie met Astrid Tetteroo op telefoonnummer 06 50 860419 of kijk op de de website van Inspiration www.inspiration-voorhout.nl.


Sanne en Noami tijdens hun optreden, dat hen de bronzen medaille oplevert. - pr.

Uit de krant