Logo deteylinger.nl
<p>Voorzitter Cor van Steijn houdt de deur open van de grote, vernieuwde Kleine Agnes.</p>

Voorzitter Cor van Steijn houdt de deur open van de grote, vernieuwde Kleine Agnes.

(Foto: Piet de Boer)
Voorhout

Biljartvereniging Agnes houdt open dag

  Verenigingen

Voorhout • Biljartvereniging Agnes houdt op zaterdag 3 juli tussen 10.00 en 15.00 uur een open dag, waarvoor inwoners uit de gemeente Teylingen van 55 jaar en ouder van harte worden uitgenodigd. Niet alleen kan er kennis worden gemaakt met de reeds bestaande activiteiten als biljarten en jeu de boules, maar ook met nieuwe activiteiten zoals curling, koersbal of boccia.

De Biljartvereniging Agnes is gevestigd aan de Sportlaan op sportpark Elsgeest en beschikt na een grondige renovatie en uitbreiding over een schitterende duurzame locatie die aan alle moderne (milieu)eisen voldoet. Naast vier biljarttafels en vier jeu de boules banen, is er bij de biljartvereniging nu ook over een multifunctionele ruimte waarin verschillende binnensporten kunnen worden beoefend.

Tijdens de open dag worden belangstellenden door het bestuur verwelkomd en kunnen onder het genot van een consumptie de vernieuwde accommodatie bezichtigen. De leden van de activiteitencommissie van de biljartvereniging zullen uitleg geven over de verschillenden spellen die beoefend kunnen worden.

De basissport is -en blijft- biljarten. Momenteel zijn er ruim 90 mannelijke biljarters actief. Maar nu bestaat ook voor de dames de mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Inmiddels heeft het eerste enthousiaste dameslid zich aangemeld.

Jeu de boules en koersbal

Daarnaast bestaat al jaren de mogelijkheid om jeu de boules te spelen op de buitenbanen. Daar wordt al jaren door zo´n 40 leden gretig gebruik van gemaakt.

In het nieuwe gedeelte bestaat nu ook de mogelijkheid voor nieuwe activiteiten zoals curling, koersbal of boccia. Aan de stamtafel kan nog geschaakt of wat gelezen worden. Ook hangt er een dartbord voor de liefhebbers. Verder worden er regelmatig keez- en kaartavonden georganiseerd.

De BV Agnes hoopt dat veel inwoners zaterdag een kijkje komen nemen bij deze vernieuwde recreatievoorzieningen. Meer op www.bvagnes.nl.

Meer berichten