Logo deteylinger.nl
Verlegenheid wordt vaak gekoppeld aan jonge kinderen, maar het komt ook bij volwassenen volop voor.
Verlegenheid wordt vaak gekoppeld aan jonge kinderen, maar het komt ook bij volwassenen volop voor. (Foto: pixabay)

Voorlichtingsavond over verlegenheid of sociale angst

  Zorg & Welzijn

Regio • In Alphen aan den Rijn is op maandag 4 maart een voorlichtingsavond over verlegenheid of sociale angst. De bijeenkomst wordt gehouden in Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2 en begint om 19.30 uur.

Vind je het vreselijk om een kamer vol met mensen in te lopen? Schrik je als de telefoon gaat? Voel je je in gesprekken onhandig of minderwaardig? Dit zijn allemaal kenmerken van verlegenheid. Verlegenheid zou je kunnen omschrijven als 'angst in sociale situaties'. In gezelschap van mensen denk je constant dat je beoordeeld, of erger nog veroordeeld wordt, bij alles wat je doet en zegt. En die beoordeling is in jouw hoofd natuurlijk áltijd negatief.

Herken je dit bij jezelf of iemand uit je omgeving? Kom dan naar deze voorlichtingsavond. Een ervaringsdeskundige en professional vertellen over het thema en de behandelmogelijkheden. Ook is er ruimte voor vragen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie, bel 071 890 88 88 of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland.

Meer berichten