Roger Scheffer beukt door de Naarden vesting. | Foto: pr

The Bassets zakt weg na goede eerste helft

Algemeen Sport

Sassenheim ♦ Het onnodige verlies van de rugbyers van The Bassets in Amstelveen denderde nog lang na, maar er moest ook uitgekeken worden naar de volgende wedstrijd tegen 't Gooi uit Naarden. Na een voorsprong in de rust, werd in de tweede helft niet gescoord door de Sassenheimers niet meer gescoord.

Tegenstander 't Gooi bezet dapper de tweede plaats en bestaat grotendeels uit spelers afkomstig uit het buitenland. Britten, Australiërs en Zuid-Afrikanen zijn bij 't Gooi in de meerderheid zodat het in Sassenheim een loodzwaar middagje beloofde te worden.

The Bassets begonnen furieus door drie strafschoppen. Met een wonderschone vijf punter gingen de Sassenheimers met een 16-10 voorsprong de rust in.

Na de rust kwamen de mannen uit Naarden steeds meer in de wedstrijd en terwijl The Bassets met hand en tand de doellijn verdedigde. Een score kon echter niet uitblijven. Waarvoor gevreesd werd kwam uit; de zware jongens bleven op de defensie in beuken waardoor 't Gooi de wedstrijd naar zich toe trok en The Bassets uiteindelijk met 16-32 werd verslagen.

Deze derde nederlaag op rij komt hard aan. Lang kunnen de Sassenheimers niet rouwen, want zaterdag moeten ze aantreden in Den Haag. De aftrap aan de Theo Bouwmeesterlaan is om 15.00 uur.