Leden van de Jeugdband zetten zich in voor Stichting KanjerKetting. | Foto: pr.
Leden van de Jeugdband zetten zich in voor Stichting KanjerKetting. | Foto: pr.

Adest zamelt geld in voor Stichting KanjerKetting

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ De Stichting KanjerKetting zet zich in voor kinderen met kanker. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de vereniging Ouders, Kinderen en Kanker de 'KanjerKetting' ontwikkeld. Adest Musica steunt dit initiatief en zal in de maand november geld inzamelen.

De KanjerKetting, bestaande uit diverse kralen, heeft twee functies. Op de eerste plaats een beloningssysteem en daarnaast een wegwijzer. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemo-kuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie of verblijf op de intensive care. Kinderen met kanker krijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.
Adest Musica wil dit initiatief steunen en daarom staat november bij de Sassenheimse muziekvereniging in het teken van de KanjerKetting. Er zijn de hele maand acties om geld in te zamelen voor dit goede doel. Bijvoorbeeld door de verkoop van fraaie polsbandjes. Woensdag 16 november kunnen kinderen om 18.30 uur taaitaai poppen komen versieren in de Adest-ruimte in SCC 't Onderdak aan de J.P. Gouverneurlaan. Momenteel wordt het organiseren van diverse andere acties nog verder onderzocht. Op zaterdag 3 december zal het eindbedrag feestelijk bekend worden gemaakt.

Voor meer acties, blijf de social-mediakanalen van Adest Musica in de gaten houden. Meer informatie over de Stichting KanjerKetting is te vinden op www.kanjerketting.nl of bij Adest Musica in het clubgebouw, iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Daar liggen ook de folders over de Stichting KanjerKetting.

Uit de krant