Afbeelding

Postzegelvereningen vieren jubileum met speciale zegels

Algemeen

Sassenheim/Warmond ♦ Het feest bij de filatelisten in Teylingen: de Postzegelverzamelaars vereniging Sassenheim bestaat 60 jaar en Postzegelvereniging Warmond van 55 jaar oud vieren samen hun jubilea. Speciaal voor die gelegenheid is een bijzonder setje postzegels uitgegeven.

Voor een van de drie postzegels werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder alle basisscholen in Teylingen. Vanuit De Waaier in Warmond en De Overplaats in Sassenheim ontving de organisatie enthousiaste reacties én in totaal twintig tekeningen om uit te kiezen.

Ruïne van Teylingen

Tijdens het jubileumfeest, vorige week zaterdag in het Warmondse Trefpunt, werd de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt. De tekening met de Ruïne van Teylingen, gemaakt door Sterre van Vugt, is gekozen voor op de postzegel. Voor de winnares, in het dagelijks leven leerlinge op de Overplaats, was er een oorkonde en natuurlijk een setje postzegels. De tweede prijs ging naar Esmee Huisman (de Waaier), zij tekende het ooievaarsnest in Warmond. De molen en bollenvelden van Helena Kraus (de Overplaats) werden beloond met een derde plaats. Een bijzondere vermelding was er voor Floor van Welle. Haar tekening is gebruikt als basis voor de jubileumposter.

Wethouder Kees van Velzen had overigens de eer om, samen met beide voorzitters, Otto Knottnerus (Warmond) en Theo Gozeling (Sassenheim), het eerste jubileumvelletje te onthullen.

Velletjes te koop

Het postzegelvel kost 10 euro per stuk exclusief verzendkosten. De zegels zijn ook los te koop en zitten dan in een mapje van drie zegels (4 euro).

De velletjes postzegels zijn te bestellen bij Ben Doornekamp via 0252-216740 of stuur een bericht naar bgd194500@gmail.com. De postzegels zijn op te halen tijdens de clubavonden van beide verenigingen. In Sassenheim is dat iedere derde maandag van de maand in het clubgebouw van de Postduivenvereniging 'De Blauwband' 5 Meiweg 5 in Sassenheim. Postzegelvereniging Warmond zit iedere vierde dinsdag van de maand in het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond.

Afbeelding

Uit de krant