Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in deze nieuwe rubriek 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Stichting Present Bollenstreek
Opgericht: eind 2008
Aantal vrijwilligers: ruim 400 vrijwilligers in 2015Wie zijn we en wat doen we?
Wij zijn een lokale stichting die bruggen slaat tussen mensen. Met een team van acht vaste vrijwilligers zetten wij ons in om te bemiddelen voor groepen vrijwilligers die zich éénmalig inzetten voor kwetsbare mensen in ons eigen dorp. Denk hierbij aan mensen die te maken hebben met armoede, sociaal isolement en/of slechte gezondheid. Een voorbeeldproject is een groep jongeren die een rolstoelwasstraat met muziek organiseerde voor de bewoners van Marienhaven.

Waarom is het zo'n leuke stichting?
Omdat het net even anders is: zo doen vrijwilligers een project met de eigen groep vrienden, familie, of collega's, en bepalen zij zelf van te voren wat ze willen doen, en wanneer. Tijdens ieder project maken vrijwilligers kennis met weer een kant van de samenleving die ze niet eerder hadden gezien. Het is een manier om iets voor een ander te kunnen betekenen zonder dat je je voor langere tijd vastlegt. Bovendien is deze ene dag werk altijd zinvol, nuttig, en dankbaar werk. En dat voel je!Wat is jullie ambitie?
Wij willen graag dat mensen het meer vanzelfsprekend gaan vinden om naar elkaar om te kijken. Het liefst zouden wij helemaal niet nodig zijn, maar dat is helaas niet zo. Daarom hopen en bidden wij dat iedereen het vanzelfsprekend én leuk gaat vinden om ons te bellen voor een zinvol teamuitje, voor de invulling van de Micha zaterdag of voor het organiseren van jullie vrijwilligersdag.


Voor meer informatie zie: www.presentbollenstreek.nl of bel: 06 - 2016 4907. Ons bezoekadres is dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen in De Loft Lisse, Heereweg 345, 2161 CA in Lisse. Foto's van projecten zijn te vinden op: www.facebook.com/presentbollenstreek

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Meer berichten